Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 19:23

Hárman indulnak a polgármesteri székért Beregdarócon

  • Közzétéve Helyi hírek

Időközi választás keretében az új polgármester személyéről dönt Beregdaróc lakossága szeptember 27-én, ugyanis a település korábbi vezetője, Pálinkás György februárban lemondott. Az időközi választást már júniusban meg kellett volna rendezni, de akkor az egészségügyi veszélyhelyzet miatt elhalasztották.

unnamed

szon.hu érdeklődésére Gál Szilvia, a Beregsurányi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője és a Helyi Választási Iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, a szavazólapon három polgármesterjelölt nevével találkozhatnak majd a szavazópolgárok.

A független színekben induló jelöltek a sorsolásnak köszönhetően a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Tánczos László, Juhász Zoltán, Veress Oszkár.

A választás napján Beregdarócon egy szavazókörbe várják majd a választási névjegyzékben szereplő 780 szavazópolgárt, akik reggel 6 órától 19 óráig adhatják le szavazatukat az önkormányzati konyha ebédlőjében berendezett szavazókörben. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt szigorú előírások lesznek érvényben: maszkot mindenkinek kell viselnie, ügyelni kell a másfél méteres távolságra, a választási bizottság tagjainak gumikesztyűt kötelező viselniük, s folyamatosan kell fertőtleníteni.

A Nemzeti Választási Irodától kap majd a település maszkot, gumikesztyűt és fertőtlenítőszert is.

Mint a korábbi szavazások alkalmával, most sem lesz kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartaniuk a település lakóinak: a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

szon.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280