Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

Siófokot hagyta ott Beregdarócért a település új polgármestere

Tizenkét évvel ezelőtt új vezeték építésére érkezett a községbe Beregdaróc új polgármestere - tudta meg a szon.hu

TanczosLaszlo scaled

Három jelölt várta vasárnap Beregdarócon az időközi választáson a helybeliek szavazatát, hogy valamelyikük végül elnyerje a polgármesteri tisztséget. A 777 választásra jogosult állampolgár közül 436-an adták le voksukat, de egy szavazat érvénytelennek bizonyult, így a voksok a következőképpen oszlottak meg: Tánczos László kapott 249, Juhász Zoltán 153, Veress Oszkár pedig 33 szavazatot.

A szavazópolgárok akarata 72 óra múlva emelkedik jogerőre, hivatalosan csütörtöktől lett Beregdaróc új polgármestere Tánczos László. Nem ismeretlen számára az önkormányzati munka, hiszen tavaly októberben a lakosság önkormányzati képviselőnek választotta, aztán pedig megbízták az alpolgármesteri tennivalókkal is. A község korábbi vezetője, Pálinkás György ez év februárjában mondott le tisztségéről, s azóta alpolgármesterként Tánczos László vezette a települést.

– Úgy éreztem, hogy folytatnom kell az elmúlt hónapokban megkezdett munkát a település és a lakosság érdekében, s ezért indultam el a polgármesteri tisztségért – mondta el a szon.hu érdeklődésére Beregdaróc új polgármestere, aki még hozzátette: a választáskor a három jelölt megosztotta a lakosságot, ennek ellenére ő valamennyi beregdaróci lakos polgármestere szeretne lenni, reméli, munkájával ezt majd sikerül is bizonyítania.

Nemigen gondolta volna még pár évvel ezelőtt Tánczos László, hogy Beregdaróc vezetője lesz, hiszen csupán tizenkét évvel ezelőtt került a községbe, mégpedig Siófokról. Természetesen kíváncsiak voltunk erre a különleges életútra is.

– Egy törökbálinti cégnél dolgoztam minősített hegesztőként, s onnan küldtek Beregdarócra a Földgázszállító Zrt. kompresszorállomására új csőrendszert kiépíteni. El lehet gondolni, hogy mit érezhettem, amikor a térképen megnéztem, hol is található Beregdaróc: a szülői háztól pontosan 440 kilométerre volt. De hát jönni kellett dolgozni, nem volt ellenvetés. Először csak egy hétre jöttem 2008-ban, de végül három hónap lett belőle.

– Már éppen letelt volna a három hónap, amikor megismerkedtem a leendő feleségemmel. Összeházasodtunk, s itt maradtam a községben, itt alapítottunk családot, s itt helyezkedtem el a kompresszorállomáson, ahol ma már csomópontkezelőként dolgozom.

Hamar megszerettem Beregdarócot és az itt élő szorgos és dolgos, vendégszerető embereket.

– Teljesen más világ fogadott itt, mint ami Siófokon volt. Nincs nagy nyüzsgés, sokkal nyugodtabb az élet. Ami igazán megfogott, hogy itt élnek még a hagyományok, gondolok a karácsonyi kántálásra, a húsvéti pászkaszentelésre.

Vajon polgármesterként mik lesznek a legfontosabb feladatok?

– Szeretném, ha fejlődne, gazdagodna a falu, s fontos a mindennapi biztonság megteremtése. Mindenekelőtt az anyagi helyzetet kell megszilárdítani, vagyis a kiadásokat csökkenteni kell, s fontos új forrásokat keresni. Keressük a pályázati lehetőségeket is, de sajnos sok esetben önerőre is szükség van, s ezt most jelenleg nem tudjuk vállalni. Mint oly sok településen, nálunk is fontos feladat a munkahelyteremtés. Üresen, kihasználatlanul árválkodik a régi tejgyár épülete, oda lenne jó befektetőket, beruházókat találni.

Mi jelenti vajon a pihenést, a kikapcsolódást?

– Természetesen a családdal eltöltött idő, a gyermekeim ugyanis még csak 2,5, 7 és 10 évesek. Igaz, ehhez az is kell, hogy legyen szabadidőm. A kompresszorállomáson úgy dolgozom, hogy az egy hét nappalos munkát egy szabad hét követi, majd jön egy hét esti műszak, amit szintén szabad hét követ. Alpolgármesterként délutánonként és a szabad heteken foglalkoztam a település ügyeivel. Főállású polgármesterként más lesz majd a munkaidő-beosztásom, s remélem, több idő jut majd a családra is.

– Még Siófokon megszerettette velem édesapám a horgászatot, nagyon sokat horgásztam a Sió csatornában. Ezt a hobbit mind a mai napig szeretem, amíg üzemelt a beregdaróci horgásztó, addig oda jártam, most a környező tavaknál próbálok szerencsét. Természetesen a ház körüli munkát sem hanyagolom el, ezermesterként mindent megcsinálok. Édesapámmal még ólat is építünk, a betonozástól a falazáson át a hegesztésig mindent mi csinálunk.

szon.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280