Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 5:45

Közel negyven helyszínen oltottak szabadtéri tüzeket a tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Közel negyven helyszínen oltottak szabadtéri tüzeket a tűzoltók csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Csupán három helyszínen – Tiszaeszlár külterületén, Levelek üdülőövezetében és Fényeslitke külterületén – összesen százötven hektárnyi terület égett le! 

275486750 357268259503073 981564069262483747 nLángol a határ Fényeslitkénél. Fotó: Kiss Tamás

Ezeken a területeken a tűzoltóegységek hosszú órákon át avatkoztak be. Tiszaeszlárnál cserjés, bozótos és egy erdő aljnövényzete lángolt ötven hektáron. Ott a tiszavasvári, a nyíregyházi és a hajdúnánási tűzoltók fékezték meg lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A leveleki helyszínen nyolc vízsugárral, kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel avatkoztak be a baktalórántházi, mátészalkai, kisvárdai, nyírbátori hivatásos és napkori önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, szintén ötven hektáros területen.

Fényeslitkénél alacsonyfüves vegetáció kapott lángra ötven hektáron. Tíz kisvárdai és hat záhonyi tűzoltó fékezte meg a lángokat.

További szabadtéri tüzek voltak Aranyosapáti (négy hektár), Gemzse (három hektár), Nagyhalász (két hektár) településeken. Kisebb kiterjedésű tüzek pusztítottak többek között Ajak, Újfehértó, Gyüre, Tiszanagyfalu, Vasmegyer, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Érpatak, Szabolcsveresmart, Ramocsaháza, Nyírparasznya, Kérsemjén, Fehérgyarmat, Petneháza, Döge, Rakamaz, Szamosszeg, Mátészalka településeken.

Az utak mellett keletkezett szabadtéri tüzek a forgalmat is veszélyeztethetik; sűrű füst nehezítheti a látási viszonyokat. Vannak olyan esetek és helyszínek, amikor a szükséges a forgalom korlátozása, a járművek átterelése másik útra, hogy ne történjen baleset. Vélhetően egy hasonló helyzet miatt történt tegnap délután baleset a Nyírtelek-Varjúlapos és Belegrád közötti úton, ahol két személygépkocsi ütközött. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók – szabadtéri tűz oltása közben – avatkoztak be az esetnél. A gépkocsikat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Felrobbant egy kazán tegnap kora este Nyíregyháza-Oroson, a Szív utcában, egy családi ház pincéjében. A káresethez a város hivatásos és önkéntes tűzoltói vonultak ki, akik a vegyes tüzelésű kazánból az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. Az épület szerkezete nem sérült, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Rutkai-Dér Vivien tű. főhadnagy, szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280