Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 10:43

Vásárosnamény siker az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntőjében

  • Közzétéve Helyi hírek

A Magyar Vöröskereszt az idén 50. alkalommal rendezi meg a felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyét. Ezen a versenyen három kategóriában – gyerek, ifjúsági, és felnőtt – mérik össze tudásukat a laikus elsősegélynyújtók.

vn vöröskereszt

Az idén Vásárosnaményt az Eötvös József Általános Iskola tanulói képviselték. A fiatalok nagy szorgalommal, és kitartással tanultak, gyakoroltak a szabadidejükben, hogy helyt tudjanak állni a versenyen.

Az Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntőjének 2022. május 14-én Nyíregyházán a Zay Anna Technikum és Kollégium adott helyet. A részvevőknek egy szakmai teszt kitöltésével, és négy kárhelyen lévő sérültek, betegek ellátásával kellett tudásukról számot adni. A kárhelyeken találkoztak motoros baleset sérültjeivel, gerincsérültekkel, égési sérülttel, de be kellett mutatniuk egy covid fertőzött beteg újraélesztését is.

Az Eötvös József Általános Iskola csapata kiemelkedő teljesítménnyel a gyerek kategóriában első helyen végzett, így ők fogják képviselni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét ebben a kategóriában a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőben. 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280