Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 5:41

Belterületi csapadékvízrendszer fejlesztése Gávavencsellőn

  • Közzétéve Helyi hírek

Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-2.1.3-16 kódszámú, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című Felhívás keretében 316,62 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A fejlesztés eredményeként 3.681,4 méter hosszan újul meg a település utcáinak belvíz elvezető rendszere.

close up1

Gávavencsellő Nagyközség belterületén időszakosan a csapadékos években súlyos belvízproblémák jelentkeznek, melynek kárelhárítása az Önkormányzatra jelentős terheket ró. Ezért az Önkormányzat a belvizes állapotok, károk megelőzésére, illetve az elkerülhetetlen károk enyhítésére szeretne intézkedéseket tenni.

A megvalósítani kívánt projekt elsődleges célja a bel- és csapadékvizek belterületről való biztonságos elvezetésének érdekében a vízkárokkal veszélyeztetett területeken a csapadékvíz elvezető, belvízelvezető infrastruktúra fejlesztése, a csapadékvíz okozta károk enyhítése, illetve megszüntetése, a biztonságos és egészséges lakókörnyezet megteremtése. A tervezett belvízelvezető rendszer fejlesztés a környezeti értékek védelmét, az épített környezet minőségének javítását és a környezetbiztonság fokozását szolgálja.

A beruházással érintett terület: Gávavencsellő bel- és külterülete. 18 db tervezési terület, csatorna által érintett terület. Új létesítmény összesen: 3.681,4 méter vízelvezető, 1.079 m3 tározó térfogat.

strukturális alapA projekt a Széchenyi 2020 program keretében várhatóan 2023. augusztus 31. napjáig valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.gavavencsello.hu oldalon olvashatnak.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280