Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 12:01

Ma lenne 59 éves Bódi László (Cipő)

  • Közzétéve Helyi hírek

Bódi László - Cipő rockénekes, zeneszerző, dalszerző a Republic együttes alapító tagja és énekese 1965. május 03-án született Ungváron.

cipo2

Bódi László "Cipő" életútja

Egyéves korában költözött családjával Kisvárdára, ahol zenei általános iskolába, ahogyan mi, kisvárdaiak hívtuk „az egyesbe” járt. Gyerekkorában zongorázni tanult, egy focicsapatban is játszott, majd tizennégy éves korában már dalszövegírással kezdett foglalkozni. A Bessenyei György Gimnázium tanulójaként zenekart alapított Cipőfűző névvel, innen ragadt rá a Cipő becenév is - írta a Kisvarda.hu, a szabolcsi város honlapja

2013. március 11-én összetört egy ország, benne egy kisváros minden lakója is: örökre elment Bódi László, Kisvárda egyik legnagyobb büszkesége, aki mindig szívesen látogatott haza barátaihoz, régi iskolájába és számos kisvárdai koncerten örvendeztette meg városunk és környéke lakóit. Tizenegy év telt el azóta……de személyisége, zenei öröksége felejthetetlen és örök!

Az elmúlt években számos megemlékezéssel őrzik emlékét

Az elmúlt években számos megemlékezés, róla írt dalok és érte, az ő emlékére szervezett programok őrizték és őrzik ma is emlékét. Kisvárda azonban más......Kisvárda az Ő életében az iskolai, gyermek, -és ifjúsági évek, az első szerelem, az első dalszövegek és dalok, az első zenekar és az örök barátságok városa. Városunkban is sok emléknap, emlék-koncert, volt iskolájában emléktábla, - Bódi László "Cipő" Emléksétány - és az őt jól ismerők által, szinte nap mint nap felemlegetett közös élmények éltetik őt.

cipo3

 

Bódi László "Cipő" elismerései:

Életében a  A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg 2010-ben

Halála után számos posztumusz díjat kapot, mint az Artisjus-díj (2013), Fonogram életműdíj (2013), Kisvárda díszpolgára (2013).

cipo1

Dalaihoz mindenkinek van valamilyen viszonyulása, az életművében mindenki talál kedvenc dalokat még akkor is, ha egyébként különösebben nem is kedveli a Republic együttest.

Szerkesztőségünk választott egyet a rengeteg kedvenc-kedves dala közül. Sokan lesznek olyanok, akik hiányolják majd a saját slágerüket, várjuk olvasóink hozzászólását.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280