Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 5:45

Alapkőletételre kerül sor Fehérgyarmaton

  • Közzétéve Helyi hírek

A Fehérgyarmati Református Egyházközség a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének ünnepélyes alapkőletételére készül 2017. október 15-én, vasárnap délelőtt 9.30-tól a Fehérgyarmat, Sport u. 22. szám alatti ingatlanán, mely helyet ad az új intézménynek.

reformacio fehergyarmat

Az eseményen beszédet mond Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Az ünnepélyes alapkőletételt követően hálaadó istentiszteletre kerül sor, amelyen az igehirdetés szolgálatát Főtiszteletű dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke végzi. Az istentisztelet után beszédet mond Fülöp Attila az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

- A Reformáció 500 ünnepségsorozat részeként megrendezésre kerülő esemény nemcsak a Fehérgyarmati járás, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye életében is kiemelkedő jelentőségű. A most induló fejlesztés eredményeképpen a környék egyik legelismertebb közoktatási intézménye költözhet majd a korszerű tanítás és nevelés feltételeinek megfelelő körülmények közé. A tervek szerint 2019 szeptemberében már az új iskolaépületben kezdheti a tanévet Fehérgyarmat és környéke több tucat településének mintegy 450 tanulója. A másfél hektáros telken épülő háromszintes épületben 16 osztálytanterem, számos szaktanterem, csoportszoba és étterem is helyet kap. Az új létesítmény a testnevelés lehetőségeit is kiszélesíti, szabványos méretű kézilabda tornacsarnok és az udvaron futópálya várja majd a gyermekeket. – adott tájékoztatást az eseményről Némedi Gusztáv lelkipásztor, az intézményfenntartó képviselője.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280