Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 6, 7:35

Mozgalmas volt a hétvégéjük a tűzoltóknak

  • Közzétéve Helyi hírek

2019. harmincötödik hétvégéjén negyvenhét segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

IMG 567bf853ee2f52488575a0e9c16bb93d V

Pénteken Nyírtassnál fél hektáron égett száraz fű, avar, Kékcsén, a régi szeméttelepen egy hektáron keletkezett tűz. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és gyorssugárral fékezték meg a tüzet.

Hodászon közintézmény udvarán lévő három állásos garázsban csaptak fel a lángok, a mátészalkai és a nyírbátori hivatásos tűzoltók két gyorssugárral avatkoztak be.

Két személygépkocsi ütközött a 4-es számú főúton Komorónál és az egyik jármű motortere lángra kapott. A tüzet a kisvárdai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a baleset helyszínén tartózkodók eloltották, a beavatkozók áramtalanították a járműveket, majd a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak. A műszaki mentés idejére félpályás útzár volt érvényben.

Mátészalkán, a Rákóczi és az Alkotmány utcák kereszteződésében három személygépkocsi ütközött. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a közúti akadályt.

Szombaton melléképületekben keletkezett tűz Kótajban, a Hársfa utcában. A tűzesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak több járművel, a lángokat három vízsugárral fékezték meg.

Kékcsén egy hektáros területen akácfa erdő aljnövényzete gyulladt meg, amelyet a kisvárdai hivatásos tűzoltók oltottak el, kéziszerszámokkal és gyorssugárral.

Vámosorosziban melléképület mellett lévő körbálás szalma kapott lángra, a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és gyorssugárral avatkoztak be.

Gégényben leszakadt magasfeszültségű vezeték gyújtotta be a száraz aljnövényzetet. Az áramszolgáltató kiérkezéséig a kisvárdai hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt, a vezeték feszültség mentesítését követően gyorssugárral avatkoztak be.

Újfehértón kétszáz négyzetméteren, mintegy két és fél méter magasan összehordott szervestrágya csomó égett. A nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók három munkagép, három gyorssugár és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be.

Lakóház udvarán lévő ágymatrac és körülötte a száraz fű égett Nagykállóban, a Bercsényi utcában, amelyet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral oltottak el.

Harmadik emeleti társasházi lakás klímaberendezésének a kültéri egysége füstölt Nyíregyházán, a Sólyom utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítást követően a füstölést kézi porral oltó készülékkel megszüntették.

Vasárnap villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Szabolcsveresmarton, a Tölgyesszög utcában. A balesethez a kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet és az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. A baleset következtében a magasfeszültségű villanyoszlop megdőlt és a vezeték meggyújtotta a mellette lévő fenyőfát, amelyet a beavatkozók gépezetes tolólétra és vízsugár segítségével oltottak el.

Szabolcsbákán, a Kossuth utcában távközlési oszlopnak hajtott személygépkocsi. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el.

Személygépkocsi és személyvonat ütközött Nyíregyházán, a Lapály utcai vasúti átjáróban. A város hivatásos tűzoltói vonultak a balesethez, a jármű áramtalanítását végezték el.

Letért az úttestről és a tetejére borult egy személygépkocsi Nagyecsed és Nyírcsaholy között. A nagyecsedi önkéntes tűzoltók áramtalanították, a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították a járművet és megszüntették a közúti akadályt.

Úttestre dőlt és közúti akadályt képezett egy fa Tarpa és Gulács között, amelyet a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók távolítottak el, motoros láncfűrésszel.

Az ágymatrac kapott lángra Dombrádon, a Balaton utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tűz oltását a lakók megkezdték, a beavatkozók a családi házból kivitték a matracot, majd gyorssugárral utómunkálatokat végeztek.

Kiszáradt kútba esett macska mentéséhez riasztották a baktalórántházi hivatásos tűzoltókat Petneházán, a Kossuth Lajos utcában. A beavatkozók dugólétra segítségével emelték ki az állatot.

Hét vegetációs tűznél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Újkenézen két hektáron égett foltokban a száraz fű és erdő aljnövényzete, a kisvárdai hivatásos tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Tyukodon fél hektáron égett az erdő aljnövényzete, Nyírtelken háromszáz, Csengerben száz négyzetméteren kapott lángra a száraz fű. Kékcsén nyolcezer négyzetméteren égett foltokban a száraz fű. A beavatkozók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Fotós: Nyíregyháza HTP

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280