Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 8, 18:37

Mesés délután a Vitkai Kultúrházban

  • Közzétéve Helyi hírek

2019. október 7-én Mesés délutánra hívtuk az érdeklődőket a vitkai városrész kultúrházába.

mesés vitka

Hogy mitől is volt mesés ez a délután? Két mesemondó érkezett hozzánk, Klitsie-Szabad Boglárka népművészet ifjú mestere díjas mesemondó, és Bukóvics János, a Magyar Kultúra lovagja. Ők ketten vállalkoztak arra, hogy meséikkel, történeteikkel meséssé varázsolják az együtt töltött időt.

Az est apropóját nemcsak az éppen ekkor egy hete múlt Magyar népmese adta, hanem az Idősek világnapja is, melyről az idősebb generáció iránt érzett tiszteletünk és megbecsülésünk jeléül – hagyományosan minden októberben megemlékezünk. Így kötöttük össze ezt a két jeles alkalmat, hogy nagyszerű mesemondókkal ajándékoztuk meg a szépkorúakat, s természetesen minden más jelenlévőt is.

mesés vitka 1

A vendégeket Filep Sándor, városunk polgármestere, majd Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Ezután a Kölcsey Tagintézmény ünneplőbe öltözött tanulói álltak a jelenlévők elé, akik versekkel szóltak az idősekhez.

Az est hátralevő részében a mesemondóké volt a főszerep,  akik ízes beszédű, élőszavas mesemondással szórakoztatták a közönséget.

Zánné Kiss Andrea

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280