Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

El akarta gázolni a határőröket a traktoros cigarettacsempész

Bejelentést kaptak a tiszaújlaki határőrök, hogy az éjszaka folyamán csempésztevékenység várható a magyar határ mellett.

traktor4

A kivonuló határőrök a határhoz közel egy kukoricatábla mellett észrevettek egy pótkocsit vontató traktort, aminek a sofőrje mikor észlelte az egyenruhások közeledését ráhúzta a kormányt a határőrre, majd megpróbálta elhagyni  helyszínt.

A mivel határőrök felszólításának a traktoros nem tett eleget, ezért azok figyelmeztető lövést alkalmaztak, amelynek meglett a hatása. A traktoros kiugrott a gépből, és gyalog menekült volna tovább, de a határőrök gyorsabbak voltak és elfogták.

Az ukrán határőrök ezután hőkamerás terepkutatást végeztek, és a traktoros társai, további három embert , valamint nyolc láda cigarettát találtak a határ melletti lábon maradt kukoricásban.

traktor

Ezeken felül találtak még pallókat, amellyel áthidalható a határ menti ellenőrző szántás és a kerítés, valamint egy gereblyét az esetleges nyomok eltüntetésére.

traktor1

Az Állami Határszolgálat katonái a sorompókerítés közelében, ahol a traktor megállt, nyolc doboz cigarettát, valamint házilag készített fahidakat találtak, amelyek segítségével a szabálysértők az ellenőrző sávon terveztek átkelni, valamint egy kerti gereblyét, amely tevékenységük nyomait szokták elpusztítani.

traktor3

A csaknem 4000 doboz cigarettát, a traktort és a pótkocsit a határőrök átadták a rendőröknek, és a csempészekkel szemben eljárás indult.

traktor2

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280