Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 7, 10:14

Nem létező csőtörésre hivatkozva csalt ki pénzt idős emberektől

  • Közzétéve Kék hírek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt indított eljárást, mivel feljelentés érkezett arról, hogy egy férfi egy idős asszonyt megállított az utcán, akiknek előadta, hogy lakásában csőtörés volt.

bilincs kepek09 st 600x400121

A rendelkezésre álló adatok szerint a csaló először 2021 szeptemberében egy újbudai buszmegállóban lépett egy nőhöz, akinek azt hazudta, hogy az asszony lakásában folyik a víz, ezért az alatta lakót áztatja; segítségét felajánlotta a gyors szereléshez.

Mivel nem volt a sértettnél pénz, egy bankautomatából levett ötvenezer forintot és odaadta a férfinak. A csaló az átvett pénz után azt mondta az idős asszonynak, hogy menjen haza és a szereléshez szükséges alkatrészeket ő megvásárolja és követni fogja.

A nő hazament, ahol kiderült, hogy átverték, hiszen nem volt semmilyen csőtörés. A férfi ellen feljelentést tett. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi még két esetben csalt ki pénzt hasonlóan ​idősektől.

A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság  nyomozói  azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 58 éves P. Lászlót, akit 2022. április 23-án kihallgattak háromrendbeli csalás elkövetésének gyanúja miatt. A férfi beismerte a csalásokat.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az Ügyészség részére.

Budapesti Rendőr-főkapitányság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280