MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

4. alkalommal adták át az Emberi Hang Díjat

2014-ben Patak Gábor Gaba álmodta meg a díjat, hogy a szeretet, a béke, a tolerancia és a humanizmus mezsgyéjén járó civliek, és közéletiszemélyiségek díjazva legyenek. Az emberi hangon, emberi módon való cselekedetek nagyon fontosak a mai gyűlölettel és irgyiséggel teli világban. A díjazottak elutasítják a rasszizmust, a kirekesztést, a homofóbiát. Idén zászlajukra tűzték a segítségnyújtást is, hiszen egyre többen szorulnak segítségre.

emberi1Fotó: Horniák Ágnes

A Kuratórium munkája mellett idén a közönségnek is nagy szerepe volt, hiszen hat díjazottat ők válaszathattak ki. Februártól májusig volt a szavazás, ahol kialakult a végeredmény. A teltházas esemény június 3-án zajlott. Urbán Erika színművésznő nyitotta meg a rendezvényt, aki a délután fővédnöke volt. „Nagyon fontos az "Emberi-hang" díj. Eszét vesztett világunkban, a gyűlölet, a tetőfokára hágott. Igaz a mondás: "ahol gyűlölet van, meghal az Ember" Nekünk, embereknek, mindíg, minden körülmény között Embernek kell maradnunk! Így legyőzhetjük,a gonoszt!” – mondta beszédében.

emberi0Fotó: Horniák Ágnes

A megnyitó után az Örömódára vonult be a az Európai unió, Magyarország, a meleg közösségek, a romák és Izrael zászlai. A közönség felállva, némelyek együtt dalolva fogadták a megható pillanatot. Patak Gábor Gaba elmonda: „ahogy ezek a nemzeti és nemzetiségi jelképek megférnek egymás mellett egy zászlótartóban, úgy nekünk is meg kellene férnünk egymás mellett. Hiszen bőrünk, vallásunk, politikai nézetünk vagy nemi identitásunk más-más, de a legfontosabb, hogy emberek vagyunk!”

emberi3Fotó: Horniák Ágnes

Müller Júlia a tavalyi év egyik díjazottja unokájával érkezett a színpadra és mondta el ünnepi köszöntőjét. Kiemelte, hogy most Ő képviseli a múltat és a jelent, az Unokája, Eszter pedig a jelen és a jövő. A megjelenteket pedig nem közönségként köszöntötte, hanem családként.

A délután folyamán díjak kapott: Barna Gusztáv vállalkozó, Lengyeltóti Bence informatikus, Tony Oprea énekes, akit vastaps fogadott. Gányiné Tini Chris újságíró, az Amnesty International önkéntese is a díjazottak között volt, mint ahogy Kiss Anikó a SZOCSOMA vezetője. De Rostás- Farkas György magyar cigány író, költő, műfordító, újságíró, népművelő, a cigányság hagyományainak és nyelveinek kutatója is örömmel vette át a díjat. Azt mondta: „én olyan sok díjat kaptam már, de ettől meghatódtam. „ Meghatódottságának oka, hogy civilektől érkezik a díj. Rák Kati színművésznő meglepődött, mikor a műsorvezetői titulusából kimozdították és átadták neki is a díjat.  Vastapssal érkezett a színpadhoz Daróczi Ágnes, aki sokoldalú képzettségű és tehetségű ember, aki az elektronikus újságírás mellett etnológus, kulturális menedzser és előadóművészként is tevékenykedik.  „Nem is tudjátok milyen sokat jelent nekem a civilektől kapott civil kitüntetés! Hej, ha ez a gondolkodás határozhatná meg mindennapjainkat! Bárcsak lenne az együttműködésnek és összefogásnak nagyobb része az életünkben! Mennyivel szebb, értelmesebb életet élhetnénk!”

emberi2Fotó: Horniák Ágnes

Brandt Viktor, az álomszállító nem tudta átvenni díját betegsége miatt. Idén először média kategóriát is indítottak, amit a Mercy Rádió kapott. Hegedüs Erzsébet vette át a díjat, mivel párja, a rádió alapítója januárban elhunyt.

A díjazottakat folyamatosan nagy taps köszöntötte. A posztumusz díj kihirdetésénél mindenki néma csendben állt. Kramer László Pásztó egykori lakosát illette meg a díj. Kramer László életében egyéni vállalkozóként számos családnak segített a gáz vezetekékek beszerelésében ingyen. A helyi kórház számára saját pénzből gépeket vásárolt. Halálának évfordulóin, még ma is mécsesekkel veszik körbe otthonát a tisztelői. A díjat édesanyja és lánya vették át. A meghatott közönség pedig fennállva tapsolta őket.

emberi5Fotó: Horniák Ágnes

A díjátadón több neves énekes is fellépet. Horváth Gyöngyi, aki 2014-ben kapott Életműdíjat, meglepődött, amikor egy hatalmas rózsacsokorral lepték meg, mivel félévszázada van a pályán. A meghatottságtól sírva fakadt. A sírás mellett mulatásra is volt ok a korábbi évek díjazottjai, Tolnai András, Nova Brigitta és Rupa Ilona énekeltek. Rák Kati és Oprea Tony is fellépet, mint ahogy egy ifjú tehetség Hugyecz Péter is. Mercy Erzsike lírai dalokat énekelt, míg Rokkó és Dandó Kincsó roma muzsikát játszott nagy sikerrel.  Kifút Kolos és Kovács Kira pedig modern-tánccal szórakoztatták a közönséget.

emberi6Fotó: Horniák Ágnes

Gyémánt Ferenc Artisjus díjas zeneszerző, írt egy dalt Emberi Hangon címmel, melyet örömmel fogadott a közönség. 

A díjátadóra Adorján Gergő 300 szabolcsi töltött káposztát készített, hogy a közönség ne éhezzen.

A délután bevételét az Emberi Hang a 3H Segítő Közhasznú Egyesülettel felajánlotta az ungvári árváknak. Az adományt a hónap végén adják át Ungváron.

emberi7Fotó: Horniák Ágnes

„Sikeresnek mondható a programunk. Évről-évre egyre többen ismernek meg minket és érzik, mennyire fontos ez a díj. Értékeli és elismerni másokat, a legnagyobb tettek egyike. „ – monda az alapító. A díjátadó további életéről pedig annyit tudtunk meg, hogy hamarosan alapítványi keretek között működik tovább, hogy ne csak egyszer tudjanak egy évben segíteni a rászorulóknak.

Fotók: Horniák Ágnes

emberi8emberi9emberi10emberi11emberi12emberi13emberi14emberi16emberi17emberi18emberi19emberi20emeri4

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280