Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 19:57

Fair play szellemében - sportszerűségből jelesre vizsgáztak a nyírmadai focisták

  • Közzétéve Sport hírek

A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma.

P1020786fotó©Váradi Tamás

A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira.

A fair play a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás eszméje. A fair play egyszerre jelenti a szabályok, az ellenfél, a bíró döntéseinek, a közönség, valamint a játék szellemének tiszteletét, a csapatszellemet, a lojalitást, valamint az önérzetet a győzelemben éppúgy, mint vereség esetén.

A Szabolcs–Szatmár–Bereg megye labdarúgásában a Megye II. Nyírerdő U19 csoportjában sportszerűségből jelesre vizsgázott a Nyírmadai ISE U19 csapata. Már bajnokként érkezett a Tiszakanyár SE U19 csapata a nyírmadai sportpályára. A hazai csapat sorfalat állva ismerte el a bajnok csapat teljesítményét.

P1020787fotó©Váradi Tamás

A sportnap margójára még felírható, hogy a hazai csapat 3-2 arányban nyert a már bajnok Tiszakanyár SE ellen.

Sok sikert kívánunk az összes csapatnak a következő szezonra és reméljük, hogy a bajnok csapat a nemes küzdelmet követően, hasonló képen is ünnepelheti bajnoki címét.

Váradi Tamás

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280