Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 15:01

Passiójáték nagypénteken, április 19-én 15.00 órától a máriapócsi kegytemplom előtti téren

  • Közzétéve Kultúra

Újra zajlanak a Passiójáték próbái Máriapócson, mely a tavaszi idő közeledtével egyre több érdeklődött vonz. Az enyhébb levegő sokakat kicsal a térre, szívesen ülnek le a padokra és nézik az előadás részleteit.

passio mariapocsFotó: Polyákné Tóth Nóra a Nyíregyházi Egyházmegye sajtóreferense

A rendezők: Tamás László önkormányzati képviselő, egyháztanácstag és Grunda Dávid atya, máriapócsi káplán; mindig lelkesen, átéléssel, töretlen hittel beszélnek az embert próbáló, lélekformáló elképzelésről, a munka menetéről. A több mint 40 szereplő és a segítők többsége helybeli, de a környék településeiről is örömmel érkeztek, mert szerettek volna ennek a nagy vállalkozásnak a részesévé válni.

Ott lenni, állni a tömegben, nézni, figyelni, majd megtapasztalni, ahogy elindul minden és az ismerős emberek már a történet szereplői. Megelevenedik, valós, kézzelfogható a szenvedéstörténet és kereszthalál. Ahogy már novemberben is megtudhattam ezek a próbák igazi közösség- és csapatépítő órák. Március 22-én egy éjszakai zarándoklaton vettek részt Mosolygó Tibor atya vezetésével, végigjárták a Boldogságok útját, amely 18 kilométer.

A passiójáték április 19-én, nagypénteken 15.00 órától kezdődik a máriapócsi kegytemplom előtti téren, a sírba tételi vecsernye előtt. Az egész téren zajlik, sőt kivetítőn keresztül is látható lesz. Mindenkit szeretettel várnak.

Palóczy Timea

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280