Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 15:01

Beregi irodalmi siker a fővárosban

  • Közzétéve Kultúra

A Magyar Költészet Napja alkalmából, Budapest 7. kerület, Erzsébetvárosi Művelődési Házban telt ház előtt, nagy sikerrel mutatták be az elmúlt évben Aranyosapátiban megrendezett Irodalmárok Nemzeti Találkozója eredményeként megjelent Aranyhíd Antológia legújabb kötetét és a benne szereplő alkotók megzenésített verseit tartalmazó CD-t.

könyvbemutató megnyitása

A Művészetbarátok Egyesülete és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány közös rendezvényének elején az alapítvány beregi küldetése, és annak irodalmi vonatkozásainak bemutatása után Németh Nyiba Sándor, a tábor szakmai szervezője, a Magyar Kultúra Lovagja szólt a Felső Tisza-völgye vidékfejlesztési térség életminőség-fejlesztése érdekében szervezett nemzetegyesítő irodalmi programról, és bemutatta az idei találkozó egyik díszvendégét, Németh Oszkárt, több országosan ismert zenekar dobosát, aki az István a király rockopera szervezésére emlékezett köszöntőjében.

könyvbemutató

A programot a táborban résztvevő költők verseikkel gazdagították. Kanizsa József a Krúdy Gyula Irodalmi Kör több évtizedes, önzetlen tevékenység után visszavonult titkára, és Móritz László a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának (Anyanyelvi Konferencia) alelnöke, a Magyar Kultúra Lovagjai a bemutató végén értékelték a hallottakat, és gratuláltak az alkotóknak.

A program zárásaként a Geröly Tibor a 46 esztendős Művészetbarátok Egyesülete elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd nagy meglepetésre az egyesület plakettjének átnyújtásával köszönte meg Nick Ferencnek, az egyesület elnökségi tagjának, a Magyar Kultúra Lovagjának negyedszázados kultúraszervező-munkáját.

egyesületi elismesmerés

Az est kötetlen beszélgetésre alkalmat adó fogadással, és a „találkozunk Aranyosszigeten” gondolattal ért véget.

Nick Annamária

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280