Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 21:39

"Emlékhelyek napja" - május 12. (Vasárnap) 15:00 Gyüre

  • Közzétéve Kultúra

Az "Árokháty Béla támogatói kör" szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a "Zenés Áhítat 2019. Programsorozat a leendő orgona javára" Emlékhelyek napja alkalmából 2019. május 12-én /Vasárnap/ 15 órai kezdettel a Gyürei Református Templomban tartandó zenés áhítatra!

plakat11

Vendégünk: Mándi Ákos & Viktor Péterné.
 

Viktor Péterné - Szabados Zsuzsanna, 1994-ben érettségizett hegedű szakon a nyíregyházi Művészeti szakközépiskolában, majd 2015-ben - öt gyermek édesanyjaként és egy Nyíregyházán megszerzett Ének-zene, Népzene tanári diploma megszerzése után - felvételt nyert a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karára, klasszikus mélyhegedű szakra. 2018-ban itt szerezte meg előadóművészi diplomáját ezen  a hangszeren, Dr. Sárosi György tanár úrnál, akinél jelenleg is mestertanári képzésen tanul. A mátészalkai Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola citera és hegedű tanáraként dolgozik.

Viktor Péterné

Mándi Ákos a mostani Nagyvarsányban kezdett zongorát tanulni Huszti Edittől, következő tanévben lakóhelyén, Gyürében is elindították a zongora tanítást, ott folytatta Lizák Teodóra osztályában, aki a kisvárdai Weiner Leó Zeneiskolába invitálta. Itt később tanára volt még Tóth-Tömör Ágnes. Debrecenben végezte az egyetemi előkészítő tagozatot, Pless Attila tanítványa volt. A Zeneakadémián hatással volt rá Dráfi Kálmán. Nagy Péter vezetésével 2006-ban kapta meg diplomáját. Jelenleg Mátészalkán zongora tanár a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskolában.

Mándi Ákos

Műsor:
Bach: g-moll gamba-szonáta
Beethoven: cisz-moll (Holdfény) szonáta
Brahms: Esz-dúr szonáta 1. tétel Op. 120
Liszt: f-moll transzcendens etűd
Bruch: Románc
Dohnányi: Capriccio
Glinka: d-moll szonáta 1. tétel

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

A magyarság több, mint ezer éve része Európának. Történelmünk és kultúránk leginkább meghatározó pontjait azok az emlékhelyként is ismert helyszínek szimbolizálják, amelyek fontosságához nem férhet kétség. Ezen pontok az emlékezet egyszerre szimbolikus és valóságos tereiként elemei erővel idézik meg azokat a dicső és sorsdöntő, kiemelkedő és nagyszerű, ámde egyben tragédiákkal és bukásokkal is kísért pillanatokat, amelyet ma magyar történelemnek nevezünk.

A történelem és kultúra rajongóit most is az ország szinte valamennyi fontosabb pontján várják majd.

Mindenkit sok szeretettel várunk!
Az alkalom után szeretetvendégséget tartunk.
A belépés ingyenes, önkéntes adományokat elfogadunk!

plakat

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280