Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 12:36

Mercy Miki özvegyének gyásza nem múlt el - dalban írta le a fájdalmát

Ma egy hónapja, hogy Mercy Miki elhunyt. Özvegye gyásza nem múlt el, hiszen a mindennapokban sokszor kell most már egyedül helytállnia.

IMG 7319 1

A hirtelen eltávozott művész életében három aranylemezt és egy platinalemezt is kiadott a Mercy Együttes tagjaként. Fel sem lehet sorolni hány jótékonysági koncertet, ételosztást szervezett. Első roma származású, akit a spanyol herceg Máltán lovaggá ütött. Zámbó Jimmy és Emberi Hang díjas. Majdnemhogy egyetlen, aki olyan rádiót alapított, ahol csak magyar zenét játszanak. A Magyarok Világtalálkozójának hivatalos rádiója. Élete a szeretetről, a segítségnyújtásról szólt és a zenéről.

Nehéz túlélni egy ilyen ember elvesztését a barátoknak, rokonoknak, de legjobban Erzsikének, aki elvesztette társát. Ebből a szomorú apropóból már dalt is írt a művésznő:

Természetesen, amikor egy művész dalban mondja el fájdalmát.

A Mercy családnak van egy külön csoportja, ahol több mint 5200 tag van. A családtagok- mert ott mindenkit családtagnak neveznek- sokan megosztották az elmúlt időszakban Strein Mikivel kapcsolatos képüket, videójukat.

Erzsike pár napja kitett egy videót a Facebookos oldalán, ami a Frédy Showban volt látható. Ahogy a két szemeddel nézel című dalt énekelték Erre a rajongók kedves kommenteket írtak, míg nem érkezett Molnárné Hinek Erika, aki: "Döbbenet, hogy ilyenre van igény. Bár elképzelem a közönségét!? "

Az említett komment író egy olyan alapszervezet helyi elnöke, aki "hivatalból" sem tehetné meg, hogy mást megalázzon vagy halála után negatív kritikával illesse.

Talán ilyenkor a hivatásnak és a magánéletnek összhangban kellene lennie. Hogyan tud valaki segíteni a munkájából eredően, ha a magánéletében ítélkezik? Később azzal folytatta: " Nekem meg had maradjon jogom szánakozni."

Megkerestem Hegedüs Erzsébetet, aki így reagált: "Nagyon fáj, hogy Mikit halála után is mocskolják. Egy kultúrember, nem kritizál egy elhunytat nyilvánosan. Egy hónapja vesztettem el a másik felemet. Kinek esne jól, ha a gyászában nem csupán azt kellene feldolgoznia, hogy egyedül maradt, hanem tűrni az ilyen hozzászólásokat?"

Erzsike, az említett hölgy hozzászólási után az Etikai Bizottsághoz fordult, hogy vizsgálják ki, hogyan egyeztethető össze munkája és magánvéleménye.

Patak Gábor Gaba

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280