Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

A színpadon: A Kowalsky Meg a Vega!

Az idei Zoárd napi Sokadalom program sorozat keretében 2019. Június 15.-én   20:00 kezdettel koncertet ad a Kowalsky meg a Vega zenekar. 

kovalszky1

 

A banda meghatározó dalszöveg világával, valamint eredeti zenei stílusával (ami alapvetően rock műfajba sorolható, mégis esetleges akusztikus, és pop műfaji jellemzőket is magában hord). Az utóbbi évek egyik legkeresettebb és leg közkedveltebb zenei formációja.  Az országban nincs is talán olyan személy, aki valamilyen módon ne találkozott volna velük.

De azt nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy is indult útjára maga a zenekar. ( Minden fontos lépés és esemény már napvilágot látott a Csapó Tamás – Kowalsky: Csak egy ág. c. könyvében).  Maga az egész zenekari ötlet és kezdeményezés   egy a térségünkből származó úriember  Jávorszky Béla  fejéből pattant ki , akinek nagyon jó barátja volt  Balázs Gyula  (Kowalsky)  énekes /dalszerző.  Első dalaival őt kereste, meg hogy írjon rájuk dalszöveget.  Kowalsky kötélnek állt és ekkor elindult valami.   Kezdetben csak egy kis „mellék projekt” nek szánták az egész dolgot egy amolyan „kitekintésnek”, hiszen Kowalsky akkor még egy másik abban az időben sikeres rock zenekar a Black-Out énekese volt.  És szabad idejében foglalkozott az említett dalokkal.

Az előkészületek azonban folytak és megszületett az első kész dal, ami a Fekete Lepke nevet kapta. a közönség nagyon kedvezően fogadta a dalt. Majd megszületett az első album, ami a Pimasz Grimasz- nevet kapta.  Közben a már két említett zenészhez csatlakozott még Juhász Róbert szóló gitáros és Ujvári Péter dobos is, már csak egy basszus gitáros hiányzott. Hamarosan ezt a pozíciót Szórád „Jimmy” Csaba kapta, aki azóta is állandó tagja a zenekarnak.   Minden adott volt, de még nem volt a bandának neve. Mivel a stílus a dalszöveg  Kowalsky mondanivalóját tükrözte így Kowalsky lett volna a zenekar neve  Jávorszky Béla azonban előállt azzal az ötlettel, hogy ha már zenekar, akkor legyen egy hosszabb név. Mivel a zenei stílus akkoriban egy kicsit a Ponyvaregény c. film hangulatához hasonlított így az ottani (John Travolta által alakított Vincent Vega) főszereplő neve után lett Kowalsky meg a Vega.

A zenekar második albuma mely ebben a formációban készült a Vegasztár volt.  Melyen olyan  sikeres dalok  vannak, mint :  A Balul sül el,  vagy épp az Egy zsivány balladája.  A sorban 3. album mérföldkő volt a zenekar életében, hiszen ekkor ismerte meg őket jobban a közönség ez utóbbi címe a Forradalom RT. Melyen igazán mára klasszikus dalok kaptak helyet, mint az Ennyi Csak, a címadó Forradalom RT.  Vagy éppen az így szép így jó.

A szakmai elismerésre sem kellet sokat várni ugyan is az 5. album mely az Ötcsillagos nevet kapta az év rock album kategóriájában  Fonogram díjat nyert.  A zenekar azonban folyatta felfelé ívelő pályáját. Az igazi áttörést pedig  ( mely a legszélesebb közönség réteget is megragadta)  a Még nem Éden c. album  ( mely  2x es platina lemez lett ) hozta  mely bebetonozta a banda hírnevét .

A rajongók legtöbbje is ezt az albumot kedveli, különösen az Amilyen Hülye vagy c. dalt.  Az évek során történtek itt, is mint minden zenekarban tagcserék, nagy „szakítások” és békülések.  Hiszen már lassan 20 évet ölel fel a zenekar élete.  Jelenleg aktív tagok: Kowalsky – ének, Szórád „Jimy” Csaba - basszusgitár, Vajda „Sóder” Péter- dob, Vidák „More” Róbert szólógitár,  Tobak Dániel akusztikus gitár, Szebényi Dániel "Szebi"- billentyűk, ének.

kovalszky2

Ezen felállásban jelentek meg az utóbbi években a zenekar albumai, az alábbi sorrendben: Varázs szavak, (4xes platina lemez), Kilenc c. album (megjelenés hónapjában 3x os platina lemez), valamint legutóbbi albumuk az Árnyék és fény (mely szintén dupla platina).

Tehát egy ilyen sikeres zenekar lesz az idei Zoárd napi sokadalom vendége.  Aki ellátogat, a rendezvényre egy igazi fergeteges koncert élménynek néz elébe. 

Tehát Vásárosnamény 2019. Június 15 20:00 a Színpadon a Kowalsky meg a Vega!

-Kiss Gábor-

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280