Sertéskaraj káposztaágyon, sütőben sütve! Ínyenc étel, káprázatos ízek!
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
A sütőben készült ételek egyik legjobbja, ebből nem lehet túl sokat készíteni, a siker garantált :)
Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
1 fej káposzta
1 kisebb hagyma
fél citrom
0,5 dl száraz fehérbor
1 teáskanálnyi tárkony
só, őrölt bors
olaj
Elkészítése:
A káposztát lereszeljük és lesózzuk, hagyjuk állni egy kicsit, majd kivajazott tepsibe tesszük és ráfacsarjuk a fél citrom levét. A húsokat átkenjük a tárkonnyal, majd sózzuk és borsozzuk, a káposztára tesszük. Meghámozzuk és apróra vagdossuk a hagymát és rászórjuk, majd az egészet meglocsoljuk a fehérborral. 180 fokos sütőben 50-60 percen át sütjük, időnként megforgatjuk, hogy a hús jól átsüljön.
Forrás: ketkes.com