Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 30, 13:59

Allergia mentesen

  • Közzétéve Életmód

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincseiről, a gyógynövényekkel történő gyógyítás lehetőségeiről írok.

parlagfu

Fotó:internet

Az allergia során az immunrendszer túlzott reakcióval reagál az allergénekre. Napjainkban a legmagasabb a parlagfű pollenkoncentrációja, a parlagfű allergiás betegek megpróbáltatásai egészen az első fagyokig eltartanak.

Allergiás, szénanáthás tünetek: tüsszögés, vízszerű orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, szájpadlás viszketése, köhögés.

Fontos a szénanátha kezelése a későbbi szövődmények megelőzése a jobb életminőség elérése érdekében. Szövődményként kialakulhat középfülgyulladás, vagy akár asztma is. Az allergia kezelése során számtalan gyógynövényt, gyógy- és tápláléknövényt segítségül hívhatunk,amelyekkel kezelhetjük és minimálisra csökkenthetjük, az allergiás tüneteket.

Vannak zöldségek, gyümölcsök, amelyek nem javasoltak a szénanáthában szenvedő betegeknek fogyasztaniuk a keresztallergia kialakulása megelőzése érdekében. Ilyen ételek a dinnyefélék, az uborka, a cukkini, paprika, bogyós gyümölcsök, napraforgómag. Az egzotikus gyümölcsök, zöldségek közül a füge, ananász, gránátalma, mangó, citrom, narancs valamint az articsóka fogyasztásának mellőzése is javasolt. Allergiás tünetek megjelenhetneka fej különböző részein (ajkak, száj, szájpadlás, fül, szem, orr, arcbőr) jelentkező viszkető, égő érzés vagy kipirosodás. Súlyos esetben nehézlégzés is kialakulhat.

Iktassunk be rendszeresen az étkezésünkbe a fokhagymát és a hagymát. Ebben a két növényben található kvercetin csökkenti a szervezet gyulladásos reakcióit, ezzel segítve az allergiás tünetek csökkentését.

Gyógynövények közül a ginkgobiloba, csalán, lándzsás útifű használata jól hathat. A ginkgobiloba és a csalán is hat az asztmás tünetekre is. Fontos antihisztamin a C-vitamin is, amelyet érdemes szintén természetes forrásból bevinni a szervezetbe. Sokszor pótlásra szorul a szervezet számára az E-, A-vitamin, valamint a szelén. Lényeges a személyre szabott terápia, mivel a gyógynövényeknek számos hatásiránya, adott betegség esetén kizáró ok lehet.

Elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

TERMÉSZETES EGÉSZSÉG! Bacsikné Szigeti Gabriella Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, fitoterapeuta

parlagfu2

Fotó: Bacsikné Szigeti Gabriella

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280