Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 10:45

Komód trendek 2022 Milyen komódot válasszunk?

  • Közzétéve Életmód

A komódok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek multifunkcionalitásuk miatt: fiókjaikban ruhákat, könyveket, társasjátékokat vagy akár kábeleket is elrejthetünk, a tetején pedig dekorációt, tükröt is tarthatunk. Nappalink és hálószobánk éke lehet, ha a megfelelő stílusú komódot választjuk ki. Természetesen ezen a téren is, mint ahogy a ruhák terén is, folyton változnak a trendek. Bemutatunk 4 trendet, ami nem csak 2022-ben, de biztos, hogy a következő években is diktálni fogják a divatot komód-fronton!

jngxhseudelzwud

A jó komód titka

A jó komóddal rengeteg helyet nyerhetünk ruháinknak és az egyéb dekorációknak. A jó komód visszatükrözi a teljes lakás stílusát, rendet tart és elrejti azt, amit nem akarunk, hogy mások lássanak, mint amilyenek a fehérneműk. Létezik nyitott vagy üveges komód is, amelyek inkább dekorációként használhatók. Tárolásra kevésbé alkalmasak, viszont remek kiegészítői lehetnek a lakásnak, ha arra vágyunk, vagy ha különleges könyveket tárolnánk bennük. A klasszikus, zárt komódok éppen ezért keresettebbek, hiszen az elrejtés funkciójával is rendelkeznek.

Mi alapján válasszunk komódot?

komód választás esetén érdemes átgondolni, hogy mit szeretnénk elrejteni benne. Könyveket, kábeleket, ruhákat, fehérneműt, esetleg a társasjátékokat vagy a gyógyszereket? Nem mindegy ugyanis az, hogy milyen fiókokkal vagy éppen polcokkal rendelkezik. A könyvekhez vagy társasjátékokhoz inkább ajánlott a polcos elrendezés, míg a ruhákhoz, gyógyszerekhez a fiókos megoldás illik. A cél a rendszerezés, így ez legyen az elsődleges szempont.

Ezután találjuk ki, hogy hol szeretnénk elhelyezni, és vegyük le a méreteket. Nincs annál lehangolóbb, ha megvesszük kiszemeltünket, de végül nem fér be az ágy mellé vagy a nappali sarkába, ahova szántuk. Ha megvannak a méretek, akkor az alapján érdemes útnak indulni! Ha a komód lesz a szoba legutolsó darabja, akkor a többi bútorhoz igazítsuk a stílusát és a színét is. Fehér bútorok esetén lehetőleg ne vegyünk akácfa, sötétbarna komódot, valamint számoljunk a tér nagyságával is. Általánosságban elmondható, hogy a szűk, kisebb tér esetén inkább világos bútorokat válasszunk, hogy optikailag tágítsa a teret.

Stíluskalauz a komódok világában

A fényes komódok után eljött a mindössze csiszolt fa komódok ideje! A legnagyobb trend napjainkban ugyanis kétségkívül a minimalizmus. A minimalizmus egy életfilozófia is, miszerint minél kevesebb tárggyal rendelkezzünk. Materialista világunkban a tárgyaink határoznak meg minket, a minimalizmus pedig ezzel a nézettel szakít. Arra tanít meg minket, hogy a kevesebb néha igenis több. A minimalista bútorok letisztultak és egyszerűek, amelyek ezáltal elegánsak is. A gyönyörű fehér bútorok még mindig stílusosak, de barna és sötétbarna szín is képviselheti a minimalista stílust. A stílusjegyei leginkább azok, hogy nincsenek rajta felesleges díszítések vagy kiemelkedő fiókgombok, fogantyúk.

n873zqks5wfq2c3

A retró nagy visszatérését éljük meg, és ez a komódok esetén is így van. Az akár lakkozott, színes ajtóval rendelkező komódok vékony lábaikkal pont olyan érzést keltenek bennünk, mintha a nagyszüleink házába tértünk volna vissza. Ha egyébként is kedveled a vintage stílust, akkor ideális lehet a retró komód.

A sötét, akácfa komódok, amelyek tömzsik, és egyáltalán nem könnyűek, se nem lapraszereltek, csodálatos kiegészítői lehetnek otthonunknak. A sötét szín, ha az egy tágas, fényes szobában van elhelyezve, egyáltalán nem fogja kisebbíteni a szobát, ettől ne féljünk. Arra azonban ügyeljünk, hogy egyezzen a színe és a stílusa a többi bútor stílusával. Egy teljesen fehér bútorból álló szobába nem illik egy akácfa komód!

gthxq81pl5qk8mr

Ha pedig valami igazán egyedire vágyunk, akkor nézzünk szét a színes komódok között. Ez nem azt jelenti, hogy minden komód kék vagy piros, hanem hogy a fiókok színe eltérő. Egy szürke-tölgy-fehér szín igazán meghökkentő kiegészítője lehet az otthonunknak, így akár a teljesen fehér nappaliba is tökéletes megoldás lehet. Használjuk bátran a színeket, ne féljünk!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280