Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 15, 20:51

Ezért érdemes azonnal elektromos fogkefére váltani

  • Közzétéve Életmód

Hosszú ideje foglalkoztat bennünket a kérdés, hogy a hagyományos fogkefék képesek-e olyan hatékonyságra, mint az elektromos társaik. Az utóbbi években rengeteg tanulmány és kutatás foglalkozott a kérdéssel és mára bizonyosan ki lehet jelenteni, hogy az elektromos készülékek jobb hatásfokkal képesek tisztítani.

elektromos fogkefe rol 1

A hatékonyság elsősorban azzal magyarázható, hogy a korszerű elektromos fogkefék bizonyíthatóan több dentális plakkot képesek eltávolítani, mint a kézi kefék. Ilyen módon képesek hozzájárulni a fog- és fogínybetegségek megelőzéséhez. Kijelenthető tehát, hogy elektromos fogkefére van szükség, de milyet válasszunk, ha az első készülékünket vásárolnánk meg?

A kereskedelmi kínálatban jellemzően kétféle megoldással találkozunk; ezek a forgófejes és az úgynevezett szónikus fogkefék. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, melyik típus jelent jobb választást, de mindkettő változat rendelkezik jellemző tulajdonságokkal.

A forgófejes elektromos fogkefék esetében a sörték egy apró gömbfejen helyezkednek el, ennek köszönhetően kiválóan alkalmasak a nehezen elérhető helyek tisztítására. Ez a fajta változat nagyszerű választást jelenthet azok számára, akik először szeretnének elektromos fogkefét vásárolni, illetve akik hajlamosak kissé figyelmetlenül végezni a fogmosást.

A másik típus az úgynevezett szónikus fogkefe. Első ránézésre ez a változat jobban hasonlít egy hagyományos fogkefefejre. Működés közben a fej elképesztő sebességű oldalirányú mozgást végez. Az ilyen jellegű mozgás gyakorlatilag „elporlasztja” a fogakra rakódott szennyeződéseket. A működési elv rendkívül hatékony, de megfelelő nyéltartásra van szükség annak érdekében, hogy a fogmosás valóban hatékony legyen.

Érdemes figyelmet fordítani az elektromos fogkefe különböző tulajdonságaira is annak érdekében, hogy a számunkra megfelelő készüléket vásárolhassuk meg. A jó hír, hogy nem igazán járhatunk pórul, de miért ne választanánk ideális készüléket? Rendkívül hasznos, ha a készülék rendelkezik kétperces stopperrel. Ez a funkció tulajdonképpen nem tesz más, mint félpercenként jelzést küld számunkra arról, hogy ideje másik körnegyedre váltani. Ennek a funkciónak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy minden körnegyedre jut legalább 30 másodperc. Szintén nagyszerű szolgálatot tesz a nyomásérzékelő szenzor is, amely segít a kisebb-nagyobb hámsérülések megelőzésében. A nyél kialakítását is érdemes szemügyre venni, hiszen ez a tulajdonság fontosabb, mint elsőre gondolnánk. Fontos, hogy a felület kellően bordázott legyen, máskülönben a vizes-fogkrémes hab miatt a tartás rendkívül kényelmetlenné válhat. Szerencsére elmondható, hogy a neves gyártók esetében nem fordulnak elő ilyen problémák. Ne feledkezzünk el az akkumulátor kapacitásáról sem; a gyártók jellemzően feltüntetik, napi két alkalommal végzett kétperces fogmosásra hány napon keresztül van lehetőségünk egyetlen feltöltéssel. Érdemes olyan készüléket választani, ami legalább 6 napi használatot tesz lehetővé. Ugyanakkor számítani kell arra, hogy az akkumulátor merülése miatt két-három nap után szükségessé válhat a töltés.

Ha tudatos döntést hozunk, bizonyosan elégedettek leszünk az újonnan vásárolt elektromos fogkefénkkel.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280