Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 16, 20:25

Vélemény - Mi történhetett északkeleten?

Amióta a koronavirus.gov.hu létezik, és statisztikai adatokat közöl, folyamatosan követjük az adatok változásait. Mivel nincsenek napi változások számokban külön feltüntetve, csupán egy térképen látható a járvány kezdete óta görgetett megyénkénti esetszámmal, szeptember óta a térkép alapján számoljuk ki a napi új beazonosított fertőzötteket megyénként.

terkep1116 1

Az elmúlt fél év alatt voltak már furcsaságok, így két héttel ezelőtt november 1-én Borsodra hoztak ki 1623 új fertőzöttet, amelyet a következő napon korrigáltak úgy, hogy a térképen november 2-án már 1177 új fertőzöttel kevesebb szerepelt. 

A mostani hirtelen fertőzött szám emelkedésre sem tudunk valós magyarázatot adni. Az utolsó hihetőnek tűnő adat november 11-én lett közzétéve, akkor a három megyében (Borsod, Hajdú, Szabolcs) összesen 645 új fertőzöttet azonosítottak be. 

November 12. és 15. között ezek a számok már lecsökkentek, a négy nap alatt Borsodban 153, Szabolcsban 37, Hajdúban 53 új beazonosított fertőzöttet lehetett kiolvasni a térképről. Volt olyan lokális honlap, amely északkeleten a járványgörbe ellaposodását látta ad adatokban.

Aztán jött a hétfő, az újonnan kiadott térkép, benne a változásokkal, ahol Borsodban egy nap alatt 860, Szabolcsban 1495 és Hajdúban 867 újonnan beazonosított fertőzöttet lehetett kiolvasni a térképről.

Ha csak Szabolcsot nézzük öt nap alatt átlagban naponta kb. 300 beazonosított fertőzöttel nőtt az esetszám, ami lássuk be, reális növekedési szám! A másik két megyében ez átlag kb. 200 beazonosított fertőzött naponta.

Az biztos hogy valaki vagy valakik hibázott vagy hibáztak, de úgy gondolom a jelenlegi egészségügyi ellátó rendszernek ez most a legkisebb gondja, hogy naprakész statisztikai adatokkal szolgáljon. Az ilyen hibák azonban nagyszerű táptalajt nyújtanak az összeesküvés elméletek gyártóinak, és követőiknek.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280