Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 15:20

Katonai bakancs alá kerülnek a visszafoglalt területek orosz zászlói

A zászló rendkívül fontos szimbólum, az együvé tartozást, bajtársiasságot, azt a közösségi szellemet fejezi ki, amely jelképezi, hogy képesek egy közös cél érdekében felsorakozni, teljesíteni a küldetést, melyre vállalkoztak.

zaszlo2

Nem véletlen ezért, hogy az első dolog, amelyet egy elfoglalt vagy éppen visszafoglalt területen a katonák lecserélnek. Emlékezzünk Dugovics Titusz legenda szerinti hőstettére, amikor a halálba rántotta magával a törököt, ezzel megakadályozta Nándorfehérvár falára felkerüljön a törökök szimbóluma ami lehetett akár zászló is.

A legyőzöttek zászlója az ellenséghez kerül, akik általában megőrzik ezt a szimbólumot, hogy később diplomáciai úton már békeidőben visszaadjanak megpecsételve egy újdonsült barátságot, békét. Ez történt 1948-ban, amikor az akkor már "baráti" Szovjetunió 203 korábbi, részben 1848-as zászlót adott vissza Magyarországnak.

Hogy mi lesz a most Ukrajnában leszedett orosz lobogókkal? Mint ahogy a ma reggel a TikTok-ra felrakott Herszonban készült videón is látszik, nem számíthatnak ilyen szép sorsra, hamar katonai bakancs alá kerülnek!

Úgy tűnik valakiket zavart a videó, már törölték a TikTok-ról!

@antondonpatron #херсон #война #зсу🇺🇦 ♬ оригинальный звук - DoN

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280