Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 19:23

Öt generációt átölelő unokatestvér találkozó Gemzsén

  • Közzétéve Érdekességek

Családunk életében először, öt generációt átölelő unokatestvér találkozót szerveztünk 2019. szeptember 14-én Gemzsén, a Jankolics nagyszülőkre (Jankolics Mihály 1906-1993 és Jankolics Mihályné Jónás Mária 1910-1986) emlékezve.

gemzse10

A nagyszüleink kilenc gyermekéből hét élte meg a felnőttkort és alapított népes családot, melynek számos tagja hosszabb-rövidebb időt töltött Gemzsén, ahol a nagyszülők háza mindig nyitva állt szeretettel fogadni az éppen betévedő vagy gondoskodásukra bízott unokákat. A gyermekkor boldog, szép időszakának szerves részei voltak Ők, akiknél az unokatestvérek apraja-nagyja összekovácsolódott, felnőtt.

Ebben a rohanó világban szétszéledt a család, ritkán találkozunk, a fiatalabb generációt már nem, vagy csak részben ismerjük, de a gyökerek összekötnek, amelyek senkit nem eresztenek. Ebből eredően egyre nagyobb igény keletkezett arra, hogy ne csak temetéseken fussunk össze, hanem egy jókedvű, kötetlen beszélgetés során is kovácsolódjunk össze újra és a gyerekeinknek is mutassuk meg hova tartoznak.

A találkozóra elkészült a Jankolics család családfája, amelynek dédunoka terén ugyan vannak még felkutatásra váró tagjai, de ennek ellenére így is 119 főt számlál, ebből sajnos 15 fő már nem lehet közöttünk. Készült egy „Emléklap”, melyet minden résztvevő aláírt, majd haza vihetett.

20190916 210536

A résztvevők első útja a nagyszülők sírjához vezetett, ahol miden család egy csokor virágot helyezett el a sírjukon, majd ezt követően, aki tudott, csatlakozott az összekovácsolódást segítő, üstben készített gulyásleves főzéshez. A második fogáshoz mindenki otthon készített finomságokkal járult hozzá.

A nap folyamán egyik unokatestvérünket születésnapja alkalmából meglepetésszerűen köszöntöttük, majd az est folyamán a táncparkett sem maradt kihasználatlanul. Emlékezetes, bensőséges és szeretetteljes találkozót sikerült összehoznunk.

gemzse11

Köszönet ezért minden családtagnak, aki eljött, továbbá a gemzsei Általános Iskola igazgatójának, aki nyitott és támogató volt abban, hogy a fenntartónál eljárjon annak érdekében, hogy az iskola épületét rendelkezésünkre bocsássa, hogy a nagy létszámú résztvevő méltó körülmények között ünnepelhessen.

A jól sikerült találkozón közös döntés született arra vonatkozóan, hogy jövőre ismétlés következik, melyre szeretettel várunk minden távol maradt unokatestvért és családját.

A találkozó mottója:

Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj, hagyni kell hadd vigye a szél!
Homokba íni a bűnt, amivel megbántott más, mielőtt megjegyezhetnéd!
És oda kell menni, megölelni, akkor is, ha nem Te vagy a hibás!
Odamenni, esélyt adni, elengedni minden tartozást!
                                                           (ismeretlen szerző)

Varróné Béres Ildikó, szervező

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280