Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

2 millió forint értékben jutott digitális eszközökhöz a magyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda

  • Közzétéve Helyi hírek

Magy, 2022. május 5. - Összesen 6 darab laptopot nyert el a magyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Yettel digitális oktatási programja, a HiperSuli közös, Digitális ugródeszka elnevezésű pályázatán.

Fotó Magy

Az ünnepélyes átadón Pappné Turik Tímea iskolaigazgató vette át az eszközöket, amelyek utat nyitnak az intézménynek új, digitális oktatási módszertanok bevezetésére.

Ünnepélyesen átadták a Palásti László Általános Iskola és Óvoda részére azokat a tableteket és laptopokat, amelyeket az intézmény a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Yettel digitális oktatási programja, a HiperSuli Digitális ugródeszka elnevezésű pályázatán nyert. A nyereményeket Dobis-Lucski Zsófia, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, valamint Koren Balázs, a HiperSuli szakmai vezetője nyújtotta át Pappné Turik Tímea iskolaigazgatónak.

A kiírásban elnyert mintegy 2 millió forint értékű 6 darab laptop az iskola digitális felzárkózását, a mai igényeknek megfelelő oktatás elősegítését szolgálja a jövőben. Emellett az intézmény pedagógusai 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek térítésmentesen.

A 21. században elengedhetetlenné vált a digitális eszközök ismerete és használata, és azok a gyermekek, akik a család nehéz anyagi helyzete miatt nem férnek hozzá megfelelő informatikai készülékekhez, életük sok más területén is lemaradásba kerülnek. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a Digitális Ugródeszka pályázaton keresztül olyan oktatási intézményeket tudunk közösen támogatni, ahol a tanulók jelentős része hátrányos helyzetből érkezik, így az iskola számukra az egyetlen színtér, ahol találkozhatnak korszerű digitális eszközökkel és elsajátíthatják ezek használatát” – mondta Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, szociális-fejlesztési ágazatvezetője.

Örömünkre szolgál, hogy a már második alkalommal kiírt Digitális ugródeszka pályázat ismét megmozgatta az iskolákat és az ország szinte minden térségéből kaptunk pályamunkákat. A karanténhelyzet megmutatta, hogy a digitális oktatás és tanulás ma már elengedhetetlen eleme az oktatásnak. A pályázat során megerősítést kaptunk abban, hogy ezt a tanintézmények is felismerték és egyre nyitottabbak az új, 21.századi oktatási módszertanok bevezetésére. Fontosnak tartjuk, hogy az eszközök mellett a tanárokat digitális oktatási módszertannal is segítsük, hogy azokat integrálni tudják a napi oktatási munkába” – mondta Koren Balázs, a HiperSuli szakmai vezetője.

A tavaly ősszel kiírt pályázatra társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák jelentkezhettek. A Palásti László Általános Iskola és Óvoda mellett négy további intézmény – a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda, a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Sinay Miklós Tagiskolája, az Iharosberényi Körzeti Általános Iskola, valamint a Pécsi Református Gimnázium Nagyharsányi Általános Iskolája – nyújtott be sikeres pályamunkát.

Nem ez az első együttműködés a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint az országszerte már 118 iskolában működő HiperSuli program között. A 2020-ban első alkalommal meghirdetett Digitális ugródeszka pályázat eddig már összesen mintegy 20 millió forint eszközadománnyal segítette országszerte tanintézmények digitális útra lépését.

Dobis-Lucski Zsófia

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280