Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 16:36

Toborzó Emlékfutás 2022 - Értékteremtésre készülnek a Beregi-Tiszaháton

  • Közzétéve Helyi hírek

Az egész országon átívelő toborzó emlékfutást szervez május 6-20. között a Magyar Honvédség, valamint az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást, a sportot és az egészséges életmódot.

futas

A kéthetes programsorozat idején hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák 1800 kilométeres útvonalon 219 települést érintenek.

A futók május 16-án érkeznek Aranyosapátiba, ahol a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Toborzóirodával együttműködésben nyílt honvédelmi délutánt szervez 13:00 órától 16:00 óráig az Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Táborban.

A különféle bemutatókon mellett felavatásra kerül az elmúlt évszázadban elhunyt katonaolimpikonok emlékhelye és koncertet ad az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara. A váltófutók a Katonaolimpikonok Baráti Kör szervezésében várhatóan 15:30-kor érkeznek Vásárosnamény felől Aranyosapátiba, a település kezdetét jelző táblához.

Településen belül bárki csatlakozhat a futókhoz. Az eseményre meghívást kaptak a térség iskolái.

Az emlékfutás fővédnöke dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, védnöke Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280