Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 7:30

Honvédségi elismerés a fehérgyarmati református iskola vezetőjének

  • Közzétéve Helyi hírek

Augusztus 25-én (csütörtökön) a fővárosi Stefánia Palotában katonai elismeréseket vehettek át azon civilek, akik az MH Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék feladataiban vállaltak részt.  

3

Az ünnepségen a honvédelem ügye, a Magyar Honvédség társadalmi elfogadottságának növelése, valamint az MH Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék feladatainak végrehajtása érdekében végzett önzetlen tevékenysége elismeréseként a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át Szarkáné Balogh Katalin is, aki a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője. 

 

A Honvéd Kulturális Központban a kitüntetéseket Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka adta át a meghívottaknak. 

„A haza nem oszt ajándékokat, a haza áldozatokat követel” – idézte Jókai Mórt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, majd hangsúlyozta: noha régóta érezhető volt a feszültség keleti szomszédunknál, a háború kitörése mégis mindenkit váratlanul ért. 

14

- Ebben a rendkívüli helyzetben intézményünk példásan helyt állt több hónapon keresztül, és látta vendégül a magyar honvédség katonáit, élt szimbiózisban a „haza fiaival”. Az elismerést ugyan egyetlen személy vette át, de intézményünk valamennyi dolgozóját, tanulóját, és a szülőket is megilleti, hiszen mindenki hozzájárult a nem mindennapi együttműködéshez. A Magyar Honvédség méltóképpen köszönte meg a térségben tevékenykedők áldozatos munkáját, az igen meghatóra, megtisztelőre szervezett rendezvényen.  – mondta el köszönő beszédében Szarkáné Balogh Katalin igazgatónő.  

Igazgatónő a díszebéden, illetve az intézmény dolgozói előtt is megköszönte és elismerte mindenki munkáját, kihangsúlyozva, hogy „mi így segítjük a békét!” 

Fotók: Szabó Lajos zászlós, Szováthy Kinga

35

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280