Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 22:11

Szépen gyarapodnak az aranyosszigeti programok

  • Közzétéve Helyi hírek

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány által Aranyosapátiban létrehozott Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Táborának a beregi térséget is érintő programjai szépen gyarapodnak, amelynek részeként a nemzeti egyészét összefogó országos jelentőségű közösségek képviselői látogatnak a Felső - Tisza völgye vidékfejlesztési térségbe.

aranyos

A májusi Reformáció napja és szimpózium, valamint a VII. Magyar Világtalálkozó „Vidék napja” megrendezése után az Obsitos Fúvószenekar koncertsorozata következik. A nyári hónapkban hagyományteremtő eseményként rendezik meg a Költők Aranyosszigeti Találkozóját, az Aranyosszigeti Nemzetközi Olvasótábort, valamint a Kárpát-medencén kívül élő írók megszólításával az Aranyhíd Nemzeti Írótalálkozót.

aranyos2

 Ezen programok megszervezése érdekében az alapítvány együttműködik többek között a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságával, a Magyar Olvasás Társasággal, és a Magyar Írószövetséggel.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit KFT évkönyvének (képen) bemutatóján Szentmártoni Jánossal a Magyar Írószövetség elnökével pontosíthattuk az írótábor szervezési feladait.

aranyos1

A Magyar Újságot a kiegyezés időszakában megjelentető Böszörményi László 150. éves jubileumához kapcsolható lehetőségeket tekinthettük át Jánosi Zoltánnal a Magyar Napló főszerkesztőjével, és gratulálhattunk Verebes György festőművésznek, a 115. éves Szolnoki Művésztelep vezetőjének Munkácsi Mihály díjához, és közössége – amelynek két aktív tagját már bemutatkozott Aranyosapátiban (képen) –  Örökség-díjához. 

Nick Ferenc

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280