Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Emlékmű avatás és koszorúzás Beregdarócon

  • Közzétéve Helyi hírek

1956-os emlékművet avattak Beregdarócon kedden délután a község Polgármesteri Hivatala melletti emlékparkban. Az ünnepségen Pálinkás György a község polgármestere emlékezett a magyar hősökre:

03

"Október hónap talán a magyar történelem legtragikusabb hónapja. Ennek ellenére azonban október 6. és október 23. a nemzetté kovácsolódásunk és magyarságtudatunk bástyája. Mert az emlékezés fáj, ám erőt ad.

A múlt olykor véres, azonban hittel tölt el! 61 évvel ezelőtt végül győzött a nagyobb, a kegyetlen, a hatalmasabb. De soha nem tudja tőlünk elvenni azt, hogy a magyar ,magyar, a nemzet nemzet, a haza haza maradt!

01

Október 23. ma már nem csak a forradalom emléknapja, hanem ténylegesen a magyar szabadság ünnepe is! Már 1956-ban megfogalmazódott a teljes nemzeti szuverenitás igénye, végül 1989. október 23-ig kellett rá várni. A mai napon a szabadságot ünnepeljük, amelyet féltenünk, óvnunk kell ma is. Sokan az életüket adták Magyarország szabadságáért, tartozunk nekik annyival, hogy míg élünk, és míg világ a világ óvjuk, féltjük és teljes tartalmában megőrizzük!

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség.
Juhász Gyula

Sokan azt gondolják: Magyarország volt.

Én azt szeretem hinni: lesz!"

02

A köszöntő és megemlékezés után Szikora Ede atya, a Beregdaróci Görögkatolikus Egyházközség parókusa közös ima után megáldotta az emlékművet, majd a helyi iskolások műsora következett. A műsoroknak része volt mécsesek elhelyezése az emlékmű előtt.

04

Dr Tilki Attila Országgyűlési képviselő Úr és Baracsi Endre Alelnök Úr nevében az emlékezés koszorúját Pálinkás György polgármester helyezte le, majd Beregdaróc Község nevében Pálinkás György polgármester és Lizák Benedek alpolgármester helyezett el koszorút.

05

Az emlékezés koszorúját  Kromák András mérnök dandártábornok a Kárpát – Medencei Nemzetőrség Kárpátaljai Parancsnoka is elhelyezte, majd Lőricz Levente a Wesley János Iskola igazgatója és a helyi tagintézmény vezető Tóthné Szűcs Edit is koszorú elhelyezésével emlékeztek 1956 hőseire.

06

07

A beregdaróci 1956-os emlékmű avatás és koszorúzási ünnepség a szózat közös eléneklésével ért véget.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280