Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 4:54

Három dolog, amit nem tudtál a banánról

  • Közzétéve Receptek

 Az élelmiszerek igazi csodája. Édes és krémes, ideális étkezések közti nassolásra és tökéletes a karcsúság hosszútávú megtartására.

banan szupergyumolcs 1

Azonban ezeken a mindenki által ismert aspektusain túl, a banánnak vannak meglepőbb tulajdonságai is. Erősebb az energiaitaloknál

 “Energiaital helyett egyél banánt!” – tanácsolják újabban a specialisták.

Ez év májusában, egy atlétákon végzett felmérés kimutatta, hogy nagyobb volt a dopamin szintjük azoknak akik banánt ettek, mint azoknak, akik energiaital mellett döntöttek. Sőt, a dopaminszint a banán elfogyasztása után egy órával is növekedett. A banán nem csak, hogy feladta a leckét az energiaitaloknak, de jobb közérzetet is teremtett az atlétáknak.

Minél foltosabb a héja, annál hatékonyabb a rák ellen

Japán kutatások szerint, egy foltos héjú, jól kisütött banán egy TNF (tumornekrózis faktor) nevű anyagot termel, amely elpusztítja a rákos sejteket. Minél sötétebb a héja, annál nagyobb a rákellenes és immunerősítő hatása.

Másnaposság ellen

Magas kálium tartalma magyarázza. Egyél egy banánt lefekvés előtt vagy közvetlen felkelés után, és megszabadulsz a másnaposság kellemetlen tüneteitől! A táplálkozási szakértők napi egy banánt ajánlanak. íme három ínycsiklandozó recept:

Sült banán

Számos ország gasztronómiájában megtalálható ez az eledel. Egyes helyeken desszertként, máshol előételként vagy köretként tálalják, a különbség csak az elkészítés menetében van.

Banános-kiwis shake

Tökéletes reggeli. Nemcsak felébreszt, de ha nem vagy híve a kiadós reggelinek, ez épp elegendő lesz!

Banánfelfújt csokival

Egy édes felfújt tökéletes befejezése lehet egy vacsorának. Ez kielégíti a csoki után való sóvárgást, miközben a banán lágyan olvad a szájban.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280