Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Új mikrobusz segíti a Tiszakerecsenyi Református Egyházközség szociális munkáját

  • Közzétéve Helyi hírek

A tiszakerecsenyi központú "Mécses Református Szociális Szolgáltató Központ "közel 200 idős emberről gondoskodik minden nap, 21 fő alkalmazottal. A "TOP-4.2.1-15-SB1 - Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése A Tiszakerecsenyi Református Egyházközség Szociális alapellátásainak fejlesztése" sikeres pályázatunk keretében átvehettük a központ munkáját segítő új kisbuszt.

22690235 1666036516804489 20066406 o

Egyházközségünk az általa végzett szociális ellátásokat, meglévő épületében végzi, melyhez azonban nem tartozik konyha és étkező. 1 db 14 éves személygépkocsi végzi az ebédhordási, szállítási feladatokat. A hatékony és gazdaságos munkavégzés miatt szükséges azonban egy melegítő-tálaló konyha megépítése, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, valamint egy külön étkező létrehozása.

A tervezett fejlesztés az egyházközség által végzett valamennyi ellátási formához kapcsolódik és ezen ellátások minőségi fejlesztését célozza az ellátásokhoz elengedhetetlen infrastrukturális beruházások és eszközök beszerzése által: Idősek nappali ellátása, Házi segítségnyújtás (alapellátás: idős, beteg emberek lakókörnyezetükben történő gondozása), szociális étkeztetést.

A saját melegítő konyha megépítése, és a tervezett konyhatechnológiai eszközök beszerzése valamennyi ellátásban részesülő személy ellátási színvonalára hatással lenne, hiszen a megfelelő minőségű étkeztetés az egyik legfontosabb ezen emberek számára. A saját melegítő-tálaló konyha eredményeként az ellátások színvonala nőni fog, kulturált keretek között tudjuk az étkezést biztosítani.

A megvásárolt 9 fős Ford Transit Castom Trend mikrobusz szintén valamennyi ellátási formához kapcsolódik. A beszerzésre kerülő napelemes és napkollektoros rendszer hozzájárul az intézmény energiaköltségeinek jelentős csökkentéséhez, ezáltal az ellátás hozzáférhetőségét és minőségét javítja. Ezen túlmenően nem elhanyagolható a fejlesztés környezeti hatása, mellyel hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkenéséhez és hazánk megújuló energia fejlesztések kapcsán tett Uniós kötelezettségeinek teljesüléséhez.

22768147 1666037953471012 1929134906 oAz építés és a beszerezni kívánt eszközök az intézmény szakmai programjával teljes mértékben összhangban állnak és az intézmény által jelenleg is végzett szociális ellátások színvonalának javítását célozzák.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280