Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Elismerések és évértékelés a megyei Tűzoltószövetségnél

  • Közzétéve Helyi hírek

A szakmai munka, valamint az együttműködés jellemezte a létesítményi, önkéntes és önkormányzati tűzoltók munkáját az előző esztendőben- számolt be a 2017. évben elvégzett feladatokról a 70 tagszervezettel rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség pénteki értékelőjén.

katasztrofavedelem elismeresek 008

A nyíregyházi évértékelő értekezletén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, tűzoltósági főfelügyelője és a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is részt vett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség a tavalyi évben egy szervezettel bővült, így jelenleg 34 önkéntes tűzoltó egyesület, 4 önkormányzati, 20 létesítményi és 12 magán, vagy egyéni vállalkozás van a tagjaik között- emelte ki az évértékelő elején Dombrády László ny. tű. ezredes, a testület elnöke.

A 2017. évben elvégzett kiemelkedő munkája alapján elismerésben részesült idős Berki Gyula, a Tarpa ÖTE tagjaként, Németh Zoltán, a Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Dobos József, a Nyírbélteki Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, valamint Fegyver Tamás, a Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka.

katasztrofavedelem elismeresek 009

A szövetség elnöke kiemelte, hogy országosan 43 önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület van, közülük négy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, így Demecser, Tarpa, Tyukod és a tavalyi évben ebbe a kategóriába kerülő Nagykálló.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül tavaly 30 működő önkéntes egyesület pályázott és nyert különböző forrásokat eszközökre és képzésekre összesen 19 millió forintértékben- emelte ki az elnök. Több rendezvényen is képviseltette magát a szövetség, így a lépcsőfutó és ifjúsági, valamint a tűzoltó szakmai versenyeken, de egyéb sportesemények támogatásában is részt vettek.

katasztrofavedelem elismeresek 000

Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kiemelte az önkéntes és önkormányzati tűzoltók munkáját, valamint az idei esztendőben már kiírt központi pályázatra hívta fel a figyelmet, ahol az önkéntesek szak- és védőfelszerelésekre, működésre és szertárfelújításra is nyerhetnek el újabb forrásokat, valamint beszélt a tűzoltó tanfolyamokról, amelyekkel segítik az önkormányzati és önkéntes tűzoltók munkáját.

katasztrofavedelem elismeresek 001

Jelenleg is 418 órás képzés folyik az igazgatóságon- tette hozzá a főfelügyelő. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség több pályázatban is részt vesz, így a határon túl működő szervezetekkel eszközökre és járművek beszerzésére próbál forrást találni- zárta évértékelőjét a szervezet elnöke.

tudósító-fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

katasztrofavedelem elismeresek 002

katasztrofavedelem elismeresek 004

katasztrofavedelem elismeresek 003

katasztrofavedelem elismeresek 005

katasztrofavedelem elismeresek 007

katasztrofavedelem elismeresek 006

katasztrofavedelem elismeresek 010

katasztrofavedelem elismeresek 011

katasztrofavedelem elismeresek 012

katasztrofavedelem elismeresek 013

katasztrofavedelem elismeresek 014

katasztrofavedelem elismeresek 015

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280