Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Föld Napja Csarodán

  • Közzétéve Helyi hírek

A Csarodai Herman Ottó Általános Iskola a névadójáról elnevezett Herman-hét megkoronázásaként hagyományosan megrendezte a Föld- napja megyei természetvédelmi versenyt. Az előzetes feladatok megoldása után a legjobb tíz csapatot hívták meg a megmérettetésre.  Ezt a versenyt néhány  éve az Oktatási Hivatal felvette a hivatalos versenylistájára, ezért anyagilag is támogatja.

1

 

Király Lajos intézményvezető szaktanácsadóként szervezi az iskolában a verseny szellemiségének megfelelő környezetben.

Az ünnepélyes megnyitó a helyi iskola tanulóinak színvonalas műsorával kezdődött, majd igazgató úr köszöntötte a meghívott vendégeket és a résztvevőket. A Bockereki Vadásztársaság dekorációs anyaggal emelte a rendezvény színvonalát, illetve meghívták a résztvevő csapatokat egy erdei tanösvény túrára, melyet a Nyírerdő Szakembere vezetett, majd Vámosatya nevezetességeivel ismerkedhettek.

A szakmai zsűri tagjai: Habarics Béla elnök, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának tájegységvezetője, Zeke Edit , Juhász Júlia a Szabolcs-Szatmár-Beregi természetvédelmi Alapítvány munkatársai.

A résztvevő csapatok a megye különböző településeiről érkeztek:

2

3

5

6

7

Agymanók Vitkából, Csengeri Violák Csengerből, Erdőháti Harisok Csaholcról, Földbolygó  védelmezői Ófehértóról, Jégmadarak, Kloroplasztiszok, Pipacsok Nyíregyházáról, Pusztai baglyok Pusztadobosról, Szitakötők Rozsályból, Tőzegáfonyák a helyi általános iskola nyolcadik osztályos tanulói.

A változatos feladatok a teljesség igénye nélkül, állathang felismerése, képrejtvény, fecskék a kakukktojásban, állati szólások és közmondások gyűjtése, anagrammák, állatnyomok stb....

4

Az izgalmas verseny az alábbi eredménnyel zárult:

  1. Tőzegáfonyák Csaroda
  2. Kloroplasztiszok Nyíregyháza
  3. Pipacsok Nyíregyháza

8

A szervezők a jól megérdemelt munka után finom ebéddel várták a versenyzőket.

Váriné Kósa Éva

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280