Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 16, 4:35

Sárkányölő Szent György emlékplakett elismerésben részesült öt megyebeli polgárőr

  • Közzétéve Helyi hírek

Máriapócson rendezték meg a XIV. Megyei Polgárőr Napot 2019. július 6-án.

IMG 9338

A rendezvényt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg és köszöntötte a megye számos településéről egybegyűlt polgárőröket. Köszöntőjében méltatta a polgárőrök áldozatos munkáját dr. Simon Miklós, országgyűlési képviselő is.

IMG 9343

Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a közrend, a közbiztonság, valamint a bűnmegelőzés terén kifejtett áldozatos tevékenységéért köszönetét fejezte ki minden polgárőrnek, és közülük 5 kimagasló tevékenységet végzőt Sárkányölő Szent György emlékplakett elismerésben részesített. A személyre szóló elismerések mellett a rendőrség legfőbb stratégiai partnerének munkája segítése érdekében egy személygépkocsit is adományozott.

IMG 9355

A tábornok hangsúlyozta, hogy a közösséget szolgáló, a szabadidő terhére végzett áldozatos munka elvégzéséhez a megfelelő technikai háttér is fontos, ennek szellemében történt az adományozás ezúttal is.

Somogyi János, a megyei polgárőr szövetség elnöke köszönetét fejezte ki a rendőrség támogatásáért és hangsúlyozta ennek kiemelkedő jelentőségét a polgárőrök számára. A megyei elnök a főkapitánytól átvett gépkocsit, a Tiszamogyorósi Polgárőr Egyesületnek adta át.

IMG 9426

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozók között sokan vannak, akik a polgárőr szolgálatot is hivatásuknak tekintik. Közülük többen vettek át elismerést az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől. dr. Túrós András a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adta át Farkas József r. dandártábornoknak, Szomor Péter r. alezredesnek, Lőrincz Sándor r. törzszászlósnak, valamint az ezüst fokozatát Lőrincz Péter r. őrnagynak.   

IMG 9373

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280