Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 16, 4:35

"Csodaszarvas" nyári táborok Máriapócson

  • Közzétéve Helyi hírek

A vakáció kezdetével idén is táborokba várták a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit, elsőtől hetedik évfolyamig.

csodaszarvas 002

A Csodaszarvas Iskolai Napközis Közösségi alkalmak első hetében a Környezetvédelem, természetismeret, tudatos fogyasztói magatartás volt a téma, a másodikon a Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás.

A színes programoknak köszönhetően nagy volt az érdeklődés. Elmélyítették tudásukat a vízről, játszva tanultak Magyarország területeiről, tájékozódtak különböző térképeken, sőt maguk is készítettek. Részesei lehettek vetélkedőknek, csapatjátékoknak, daltanulásnak, izgalmas mesedélutánoknak, egy világfalunak, tűzoltó bemutatónak, kirándulásoknak.

csodaszarvas 001

Az első és második osztályosok a szomszédos óvoda konyháján nagyon finom hamubasült pogácsát készítettek, amelyből mindenkit szívesen megkínáltak. A legnagyobbak a Boldogságok útján tettek meg 12 kilométert. Mindent felsorolni is nehéz volna. A Nyíregyházi Egyházmegye és a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program is megajándékozta a résztvevő gyerekeket.

  Jó volt bejönni az iskolába, látni a vidám arcokat, ahogyan megbeszélték az élményeket, hogy mi volt a legjobb, mi volt a legemlékezetesebb és várták az új napot. Jó volt együtt lenni.

csodaszarvas 003

A Városban a táborok sora folytatódik a Kulturális Központ szervezésében a Zsiráf táborral és a Nemzetiségek Házában a Görögkatolikus Color táborral. Az Intézmény tanulói beiratkozhattak úszótanfolyamra, kerékpárral kalandoznak majd a Bükkben, a leendő hetedikesek pedig a Határtalanul Program keretében eljutnak Szlovákiába.

csodaszarvas 004csodaszarvas 005csodaszarvas 006csodaszarvas 007csodaszarvas 008csodaszarvas 009csodaszarvas 010

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280