Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 18:07

Háború elől menekülő férfi lelte halálát a Tiszában

Kedden a Munkácsi Határőrség tiszaújlaki határőrei a Tisza töltésén járőrözve figyeltek fel két férfira, akik gumicsónakkal a kezükben rohantak az ukrán-magyar  határfolyó felé.

gumicsonakkal probalt menekulni ket ferfi ukrajnabol a besorozas elol egyikük a tiszaba fulladt 2

Az egyenruhásak azonnal üldözni kezdték őket, ezért eldobták a csónakot, és egyikük a folyóba ugrott, a másik a bokrok között próbált elbújni. Őt a határőrök őrizetbe vették.

Gyorsan elvitte a megáradt folyó a férfit

A folyóhoz rohanva a határőrök meghallottak egy segélykiáltást, segíteni nem tudtak, mert a vízben lévő embert gyorsan magával vitte az áramlat. Az egyenruhások a parton próbálták utolérni, de a Tisza mentén a sűrű bokrok akadályozták a mentést. Néhány perc múlva a vízbe fulladt férfi eltűnt a szem elől. A határőrök a helyszínre hívták az Ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat mentőseit és a rendőröket, de az általuk végzett keresés sem vezetett eredményre.

A bokrok között megtalált férfi azt mondta a határőröknek, hogy ők ketten csónakkal szándékoznak átkelni a Tiszán. A gumicsónakot egy ismeretlen férfi adta nekik, akit ismerőseik révén találtak meg. Az elfogott férfi kárpátaljai származású, társa pedig Mikolajiv régióból érkezett. 

gumicsonakkal probalt menekulni ket ferfi ukrajnabol a besorozas elol egyikük a tiszaba fulladt

Az illegális határátlépés szervezőjével csak telefonon kommunikált, és minden neki adott "utasítást" betartott. Azon a napon, amikor át kellett lépniük a határt,azt az utasítást kapták, hogy rejtőzzenek el a határ közelében, és várják a további utasításokat. Ezt követően az álarcos ember gumicsónakot hozott nekik és a folyóhoz vezette őket, majd kezével az irányt mutatva elrohant. Ezért a "szolgáltatásért" az elfogott férfinak 3,5 ezer dollárt kellett fizetnie.

Nem találták meg az elmerült testet

A Tiszában elmerült férfi testét búvárokkal próbálják megtalálni, ez szerdán sem vezetett eredményre.

Az Ukrán Határőrség információja szerint az háború, vagy ahogyan ők hívják Oroszország teljes körű inváziójának kezdete óta csak az ukrán-magyar határszakaszon ez már a 14. eset, amikor határsértő lelte halálát a Tisza vizében. 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280