Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 15:20

A nyíregyházi rendőrök ismét bevetették a drónokat a biztonságos közlekedés érdekében

  • Közzétéve Kék hírek

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársainak bevonásával tartott fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést a szabolcsi megyeszékhelyen 2022. február 24-én.

IMG 6258

Az akció célja ezúttal is a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt. A rendőrök azoknak a járművezetőknek a kiszűrésére fókuszáltak, akik haladás közben figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait, és magatartásukkal balesetveszélyes helyzetet idéznek elő, mit sem törődve saját, és mások biztonságával.

A dinamikusan elkövetett szabálysértéseket elkövető járművezetőknek hadat üzentek, és kiszűrésük érdekében drónok segítségével a levegőből is figyelték a forgalmat.       

Az eszközökkel észlelt jogsértéseket dokumentálták, a szabálysértést elkövetett járművezetőket megállították, tettükkel a helyszínen szembesítették őket, és szankcionáltak. Az ellenőrzés alatt tapasztalt szabálysértések a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, az elsőbbségi, az irányjelzési, a kanyarodási szabályok megsértése, a biztonsági öv használatának elmulasztása, és a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata. A rendőrök 172 esetben szabtak ki pénzbírságot, 5 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, és további 17 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be,

...hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280