Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 9:35

Őrizetbe vettek két ukrán embercsempészt

  • Közzétéve Kék hírek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei 2022. augusztus 2-án 15 óra 15 perckor Kiskunhalas belterületén intézkedés alá vontak egy cseh rendszámú furgont, amelyet egy ukrán férfi vezetett.

page 877

A sofőrön kívül az autóban egy ukrán nő és hét külföldi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a 41 éves sofőr és 40 éves társa a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit és az asszonyt előállították és őrizetbe vették.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280