Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Egészséget veszélyeztető LEGO-hamisítványokat foglalt le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 97 doboz hamis LEGO-versenyautót foglaltak le egy vámkezeléskor. A játékok értéke – az eredeti termékek kiskereskedelmi árát figyelembe véve – meghaladja a 8 millió forintot, olvasható a NAV honlapján.

lego2

Egy gazdálkodó import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a konténerben található 97 doboz (távol-keleti származású) építőjáték feltehetően szellemi tulajdonjogot sért. A dobozok három különböző típusú, sok apró műanyag kockából összerakható sportkocsi darabjait rejtették. A pénzügyőrök értesítették a szellemi tulajdon jogosultjának képviselőjét.

Beigazolódott, hogy a védjegyjogosult engedélye nélkül akarták forgalomba hozni az ábrás védjegyoltalom alatt álló termékekre hasonlító játékokat, amelyek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére.

Munkatársaink a mintegy 8 millió forint értékű hamis játékot lefoglalták és intézkedtek megsemmisítésükről.

Az egészséget is veszélyeztethetik

Az ismeretlen eredetű hamisítványok az egészséget is veszélyeztethetik, ezért megvásárlásuk, használatuk kockázatos. - közölte a vámhivatal hétfő délelőtt Facebook-oldalán.

lego4
 
 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280