Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 6:42

Hatalmas mennyiségű eső zúdult a fővárosra, fennakadások az autópályákon

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze a burkolaton, ezért két sávot is le kellett zárni az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál - közölte az Útinform péntek reggel.

budapest idojaras budapest vihar budapest eso budapest zivatar 616429

Azt írták: a lezárás miatt az M5-ös autópálya felé tartók számítsanak rá, hogy a 12-es és a 13-as kilométer között csak a külső sáv járható. Nyolc kilométeres a torlódás - tették hozzá.

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt, főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

A közlemény szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből.

Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

-MTI-

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280