Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

Esélylatolgató Papsitól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú csapatok hétvégi találkozói (30. forduló) előtt

  • Közzétéve Sport hírek

„ITT A VÉGE, FUSS EL VÉLE !”  Hát kérem szépen, azt gondolom, egy igen sokáig emlékezetes bajnoki évad utolsó fordulójához, lezárásához érkeztünk.

0

Izgalomra még mindig lesz ok, hiszen drámai meccsek várhatóak a kiesés elkerülésért, no meg lesz itt harc még az ezüstéremért is. Sajnos egy mérkőzés elmarad…………..Azt gondolom egyébként, hogy a héten, Bodnár Zsolti Barátommal, ugyancsak kiteszünk magunkért, hiszen azok után, hogy kedd este egy fantasztikus utánpótlás futsal páros összecsapással jelentkeztünk Gyulaházáról, majd szerdán egy remek kupacsatával Nagydobosról, szombaton és vasárnap is lesz élő online közvetítésünk, így előzetesen is nagyon jónak tűnő mérkőzésekről !

2021. 05. 29. /szombat/ 17 órától: /Minden találkozót szombaton rendeznek az utolsó fordulóban, egységes kezdési időponttal !/

Austria-Juice Vásárosnamény – Mátészalkai MTK

Hát akkor had kezdjem azzal a meccsel, amely találkozó, közvetítésre kerül élőben a „Szabolcsfociinfo” facebook oldalán, ugyanis egy vérbeli „Bereg-Szatmári” rangadót választottunk, no meg nem utolsósorban, itt volt meg a fogadókészség a közvetítésünkre, amiért tisztelet és hála Filep Sándor Polgármester Úrnak, és a Vásárosnaményi Sport Egyesületnek !

 

191900016 383150376357403 6285317440965660215 n

Mondhatják egyesek, hogy olyan óriási tétje már nincs ennek a derbinek, ugyanakkor aki volt már Vásárosnamény-Mátészalka, vagy Mátészalka-Vásárosnamény találkozón, az nagyon jól tudja, hogy teljesen mindegy az, hogy hanyadik helyen áll a két csapat, s hogy az első, a tizedik, vagy az utolsó fordulóban csapnak össze, mindig lüktető játékot hozó, kifejezetten jó iramú, pikáns kis derbiket játszanak egymással, s meggyőződésem, hogy ez ezúttal is így lesz. Az vitathatatlan, hogy a bajnoki finisben, kirobbanó formában futballozik Botos „Piri” csapata, és sok nehézséggel, rengeteg sérüléssel, betegséggel kellett megküzdenie Madalina Gyuri Bátyánk csapatának, aminek következtében, a tavasz talán nem úgy alakult egészében, ahogyan azt remélték, de kétségem sincs afelől, hogy lelkes szurkolóiktól, lehetőleg egy jó eredménnyel szeretnének búcsúzni Illés Petiék, akkor is, ha egy egészen kiváló mutatókkal bíró Mátészalka az, aki az utolsó ellenfél lesz ebben a bajnokságban. Szóval higgyék el nekem, nem lesz ez egy rossz kis meccs ! S ami tehát mindehhez kapcsolódóan még jó hír, az nem más, mint hogy minderről Önök is, élőben meggyőződhetnek !    

Nyírmeggyes SK – Tarpa SC

A 2020/21.-es bajnoki évadban, egyedül már csak a Nyírmeggyes csapata lehet az, amely együttes megfoszthatja a veretlenségétől, a BAJNOK Tarpát !

4 nyírmeggyes

Körmös Mityáék, a lehető legfontosabb céljukat, a bent maradást, alapvetően magabiztosan elérték, Huszák Géza pedig döntetlennel debütált a kispadon, a rázósnak ígérkező Nagyecsedi kiruccanáson. Tarpán egy emlékezetes, gólgazdag  meccset játszott a két csapat, gondolom a közönség, azt ezúttal sem bánná túlzottam, ha gólokban gazdag meccset láthatnának ! Ez a két támadósor, erre egyébként igenis képes lehet ! Reméljük, jó kis meccs lesz ! Mindenféleképpen komoly sikerként könyvelhetné el a vendégcsapat, ha úgy lenne Bajnok, hogy egyetlen vereséget sem szenvedne el, egy egész bajnoki idény alatt !

Csenger FC – Újfehértó SE

Kifejezetten remek találkozónak tűnik így előzetesen, az Újfehértó vendégszereplése a határmenti városban, Csengerben. 

5 csenger

Piskóti Zsolt legénysége számára, teljesen egyértelmű a képlet: ha győznek, akkor senki sem veheti el tőlük az ezüstérmet, ami azért valljuk be őszintén, óriási siker lenne, az emberileg és szakmailag, egyaránt komoly kvalitásokról tanúbizonyságot tevő ifjú szakvezető, és fiatal csapata számára ! Minden más eredménynél, ha a Nagyecsed nyerne a Kemecse ellen, akkor Homan Ricsiék lennének az ezüstérmesek. Egészen biztosan, mindent el fognak követni azért a vendégek, hogy feltehessék az „i”-re a pontot, hogy beérhessen egész éves munkájuk gyümölcse, de teljes mértékben tisztában kell azzal lenniük, hogy ebben, egy egészen kiváló tavaszi teljesítményt produkáló hazai csapat próbálja majd Őket megakadályozni, s Barcsay Mester és csapata számára, rendkívül fontos az, hogy lelkes közönségétől, lehetőleg egy jó eredménnyel, s emlékezetes játékkal köszönhessen el !    

Nagyhalászi SE – Gyulaháza KSE

Bardi Gabi csapata számára, egészen biztosan nem jött jól az, hogy Ladányi Dávidék, vereséget szenvedtek egy hete odahaza a Csengertől, hiszen minden bizonnyal a Nagyhalász, ettől azért valamilyen szinten „felpaprikázódott”, s nagyon nem óhajtanák azt, hogy két hazai vereséggel búcsúzzanak a bajnoki évadtól.

13 nagyhalász

A Gyulaházi „csikócsapat” azonban, ha már elérte azt a nem kis bravúrt, hogy most már a saját kezükben van a sorsuk, mármint a bent maradást illetően, egészen biztosan élni szeretne, ezzel a saját maga által megteremtett lehetőséggel !  Garantáltan nagy küzdelem fogja jellemezni a mérkőzést, hiszem, hogy a motívációval egyik oldalon sem lesz probléma, tuti, hogy rendkívül izgalmas kis mérkőzés lesz. Mindenesetre, ha Csercsa Gergőék sikerrel járnának, egy-két sör, lehet még az ifjak torkán is legördülne szombat este, amit talán még a hozzátartozók is elnéznének ezúttal nekik……………..

Mándok VSE – Balkányi SE

A Mándok, a Fehérgyarmati sikerével, teljes mértékben megnyugodhatott, s gyakorlatilag egy igazi örömfoci várhat rájuk a bajnokságtól való búcsúmeccsen.

8 mándok

Az a Balkány az ellenfél, amelyet talán a legjobban „megtépázott” a vírushelyzet a Megyei I. osztályú mezőnyben, s ezt is figyelembe véve, Mirgai Mester csapatának, kifejezetten jó eredménynek számít, hogy teljesíteni tudták legfontosabb célkitűzésüket, a bent maradást. „Ezer sebből vérezve”, a bajnoki hajrában, egy igazi meccsdömping, egy „mérkőzéscunami” zúdult rájuk, s az lehet Kanál Roliék esetében a legnagyobb kérdés, hogy egyáltalán mennyi erejük maradt még erre a szombati találkozóra, ami őszintén szólva könnyen elképzelhető, hogy a helyzetükben, mennyire hiányzik még számukra…………………………  

Nyírgyulaj KSE – Baktalórántháza VSE

A két csapat, hagyományosan pikáns szomszédvári rangadókat játszik egymással, s hát pikantériája, az aztán van bőven, ennek a mostani összecsapásuknak is………………

2 nyírgyulaj

Igaz, a Nyírgyulaj a negyedik helyről már sem előre, sem hátra, nem fog tudni elmozdulni, de már csak presztízsből, önbecsülésből sem tehetik meg, hogy ne álljanak „teljes mellszélességgel” oda ehhez a meccshez, s kétségem sincs afelől, hogy Lukács Tibi, mindent meg fog tenni azért, hogy „feltüzelje” fiait a zárófordulóra. A Baktalórántháza esetében pedig nincs mese, „itt a lét a tét !” S esetükben bizony még az is a teljes igazsághoz tartozik, hogy még ha sikerülne is egy veretes  bravúrt végrehajtaniuk, azaz egy „eufórikus” állapotban végigfutballozva a meccset győzniük, gyakorlatilag száz százalékosan, még abban az esetben sem csak a saját kezükben lenne a sorsuk, hiszen nekik az sem mindegy, hogy két másik pályán, miként fog alakulni a találkozó menete………………. Ha vereséget szenvednének, az számukra, a legrosszabb verzió realizálódását jelentené…………………….  

Nagyecsed RSE – Kemecse SE

Hát, ha már komoly tétről írtam több találkozó esetében is, azt gondolom nem kell „ragoznom”, hogy mekkora tétje van ennek a derbinek is, csak bizony itt, mindkét csapat esetében !

6 nagyecsed

Makó Robiéknak, kizárólag az lehet leginkább esély az ezüstérem megszerzésére, ha győzni tudnának a zárófordulóban, Hokk Béla legénységének pedig ugyanúgy, egy győzelem éltetné igazából a bent maradási esélyeiket. A bajnokság hajrájában, mindkét csapat jó formáról tett tanúbizonyságot, s a meccs tétje, egy olyan plusz filingjét jelentheti a találkozónak, aminek maguk a szurkolók lehetnek még a nyertesei !

Ibrány SE – Fehérgyarmat SC

 A felnőtt találkozó elmarad, az ifjúsági mérkőzés le lesz játszva !

Személy szerint, mint a Fehérgyarmati csapat, 2021. május 31.-vel leköszönő alelnöke is, nagyon sajnálom, hogy nem lesz lejátszva a találkozó, azok után, ahogy nem kis nehézségeink, megpróbáltatásaink közepette, végig küzdöttük, szenvedtük tucatnyian ezt a tavaszt…………………

S kérem, hogy bocsássanak meg nekünk az Ibrányi labdarúgó csapat játékosai, szurkolói, akiket valahol megfosztottunk, a szezonbúcsúztató meccsüktől ! Őszintén leírom, már vasárnap este, a Mándok elleni meccsünk után, jelezte nekem Imre Zsolti és Balogh Peti, hogy problémák lesznek a zárófordulóbeli szereplésünkkel kapcsolatban.  Már ekkor jelezte ugyanis, az akkor is összesen rendelkezésre álló 11 játékosból /köztük egy U-16-os játékossal/ négy-öt labdarúgónk, hogy egészen biztosan nem fognak tudni 2021. május 29.-én, a csapat rendelkezésére állni. Mivel kötelezően előírt az egy játéknapon, egy időben kezdés a zárófordulóban a csapatok számára, azt sem tudtuk megtenni, hogy kérjük azt, hogy pénteken, vagy vasárnap játszhassuk le a találkozót…..Adtunk még magunknak egy pár napot, hogy hátha történik valami pozitív fejlemény……….. Hát sok minden történt, csak pozitív fejlemény nem………. Egyetlen verzió maradt volna, hogy le tudjuk játszani a felnőtt meccset, ha az ifjúsági csapatunk nem áll ki………………….Azt gondolom, hogy az elmúlt hétvégén bajnoki címet nyerő, az egész tavasz folyamán, a keretével két fronton is nagyon becsületesen helyt álló utánpótlásunkkal szemben, egy végtelenül etikátlan döntés lett volna az, hogy arra kérjük Őket, hogy az utolsó mérkőzésükre ne álljanak ki ! Túl sokan egyébként, Ők sincsenek a ballagók következtében…..................Be kellett látnunk, bármennyire is szerettük volna, de egy jóval erőn felül, becsülettel végigjátszott tavasz zárásaként, sajnos az utolsó meccsünkre, képtelenek voltunk a kiállást megoldani, nem tehettük meg U-19-es csapatunkkal, hogy ezért az Ő meccsük legyen beáldozva……………Legalábbis ez nekem szent meggyőződésem ! Egyetlen megjegyzés nagyon szíven szúrt a világhálón, amelyet egy általam egyébként tisztelt szakember, aki egykoron a mi utánpótlásunkban, illetve felnőtt csapatunk mellett is tevékenykedett, s aki hosszú évek óta szülőfaluja utánpótlásában dolgozik becsülettel, s egyébként az Ő szülőfaluja csapata, egész tavaszra szüneteltette a kialakult helyzetben a felnőtt labdarúgást, amely döntésüket azt gondolom mindenki tiszteletben tartotta, szóval Ő jegyezte meg az alatt a cikk alatt, amely megírta a mi találkozónk elmaradását is, hogy „van még ettől lejjebb ?!?!?!?!” Azt gondolom, nem illik a „haldoklóba még belerúgni egyet”, úgyhogy az a „haldokló”, egy teljes tavaszi szezont, minimális létszámmal, minimális munícióval, a földön kúszva, „golyózáporban”, súlyos sebekkel a testén is végig csinálta…………………………Az én szememben, ez sokkal inkább egy erkölcsileg győztes közösség, s nem olyan, amelynek szégyenkeznie kellene……………………………  S ezt tiszta szívemből így érzem, képtelen lenne bárki, ennek az ellenkezőjéről meggyőzni !  

A fotók, Zsoltinak, Évának, Daninak, és mindazon Hölgyeknek és Uraknak köszönhetőek, akiket Zsolti még be szokott a fotózásba vonni a mérkőzések folyamán !!!!!!!!!!

Védettségi igazolvány a zsebbe, s irány az utolsó fordulóban is meccsre !  Jómagam, és Bodnár Zsolti Barátom tehát, most is jelen leszünk a pálya szélén, s 2021. május 29.-én 17 órától, a Vásárosnamény – Mátészalka megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzést közvetítjük, 2021. május 30.-án pedig 17 órától, egy izgalmas szomszédvári rangadó jön majd a megyei II. osztályból, akkor ugyanis a Biri – Nagykálló mérkőzést fogjuk közvetíteni, a „Szabolcsfociinfo” facebook oldalán ! Köszönet mindezért a Vásárosnaményi és a Biri Sport Egyesületnek, Filep Sándor Polgármester Úrnak és Almási  Katalin Polgármester Asszonynak,  és Resán Attilának, a Szabolcsfociinfo tulajdonosának !

191035844 231687241642294 935953068361023517 n

Azért továbbra is nagyon körültekintően vigyázzanak Magukra, s Egymásra ! Hajrá Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Labdarúgása ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG ! !!!!!!!!!!!

 JÓ SZURKOLÁST MINDENKINEK AZ EB-RE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Papp Attila /PAPSI/

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280