Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

VII. Buzánszky Jenő Kispályás Labdarúgó Emléktorna Szamoskéren - Jenő Bácsi emlékét sokan őrzik Szatmárban!

  • Közzétéve Sport hírek

Igazi fociünnep volt június utolsó hétvégéjén, a hamisítatlan „szatmári tündérszigeten”, Szamoskéren, a lelátós műfüves kispályán. Immár hetedik alkalommal emlékeztek a sportbarátok, valamint a település és a környék lakosai, az aranycsapat legendás egyéniségére, Buzánszky Jenőre, aki több alkalommal is vendégeskedett a faluban, s elbűvölő egyéniségével, nagyon mély benyomást tett az itt élőkre.

szamoskérFotók: Dr Tilki Attila

Mi mással is lehetne igazából méltó módon emlékezni Jenő bácsira, mint azzal a játékkal, a focival, amit Ő rajongásig szeretett ? Természetesen a kiváló meccsek sora mellett, a hamisítatlan szatmári vendégszeretet, a helyi gasztronómiai csodák, a finom italok, mind elbűvölték mindazokat, akik felkeresték Szamoskért ezen a hétvégén, ahol többek között „Szalonna és bandája”, valamint a „Torkos” zenekar is húzta a talpalávalót, hogy még tökéletesebb lehessen az élmény.

Volt csapat Kolozsvárról, Óváriból, Budapestről, s nagyon sok helyről, a környékbeliek mellett, s valamennyien fantasztikus kulináris, kultúrális és sport élményekkel gazdagodhattak.   

Pénteken egy villanyfényes, meghívásos „bulifocitorna” volt, amit a SZATMÁRI LELKÉSZEK csapata nyert meg, megelőzve a NYUNYIC, a SZAMOSKÉRI JÓBARÁTOK és a VEGYES MEGLEPETÉS csapatát, mely legutóbbi együttesben, nagy közönségsikert aratva, pályára lépett többek között Pál István „Szalonna”, Karacs Gyula brácsás, illetve többen a „Torkos” együttesből is, s „ráadás meglepiként”, a Fradi egyik legendája, Telek „Manci” is.

Szombat kora reggeltől vasárnap estig pedig, a benevezett 19 csapat versengett a tornagyőzelemért, s a végső sikerért, hármas döntőben küzdöttek meg a legjobbak, mindvégig „fullos” lelátók előtt.

szamoskér2

A díjak átadásában segédkezett Jenő Bácsi fia, ifjabb Buzánszky Jenő is. Egyöntetű volt mindenki búcsúja Szamoskértől: „Jövőre Veletek Ugyanitt !”

  1. NYÍRTÉTI FARKASOK
  2. SUNLAND SOLARIUM DEBRECEN
  3. KIRÁLY AGRO KFT. CSENGER

A Torna Gólkirálya: Katona György /NYÍRTÉTI FARKASOK/.

A Torna Legjobb Kapusa: Krajcsi Bence  /SUNLAND SOLARIUM DEBRECEN/

A Torna Legjobb Mezőnyjátékosa: Gáll Krisztián /KIRÁLY AGRO KFT. CSENGER/

A Torna Legidősebb Játékosai: Utri Kálmán /NYUNYIC – 69 éves/, Papp János /VAJA – 61 éves/

Papp Attila   

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280