Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 4:54

Sikeres évet zárt a fiatal fehérgyarmati teniszező

  • Közzétéve Sport hírek

A 2023-as év is sok szép eredményt hozott a fehérgyarmati fiatal teniszező, Kövesligeti Lénárd számára. Ezt az évet már az F16-os korosztályban kezdte, januárban a ranglista 20. helyén szerepelt.

Sori kupa Budapestfotó: fehergyarmat.hu

Az év során 19 hazai korosztályos versenyen vett részt, sok esetben egyszerre több korcsoportban is vállalva a megmérettetést. Ezeken a versenyeken 15 alkalommal végzett dobogós helyen, köztük 7-szer az első helyen.

Békéscsabán – ahol korosztályában egyéniben és párosban, valamint felnőtt F3 kategóriában is indult – sikerült tripláznia, vagyis mindhárom kategóriában átvehette a győztesnek járó kupát.

Részt vett a Vidékbajnokságon, ahol egyéniben 3. párosban pedig 2. helyet sikerült szereznie. Szeptemberben Budapesten F16-os kategóriában egy kiemelt versenyen is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Megmérette magát a Diákolimpián is, ahol a megyei döntőből továbbjutva az országos döntőben 3. helyen végzett.

Ebben az évben is több nemzetközi versenyen indult. A Tennis Europe F16 korosztályos versenyei közül négyen szerepelt. Egy magyarországi mellett egy szlovákiai, egy romániai és egy horvátországi versenyen. A magyarországi Sori kupán egyéniben három mérkőzést nyerve sikerült a legjobb 16 közé jutnia, Szlovákiában párosban a legjobb négy között végzett, a romániai Besztercén pedig párosban megszerezte első nemzetközi győzelmét.

Lénárd tagja Fehérgyarmat OB II-s teniszcsapatának, ahol 1. számú játékosként 10 mérkőzéséből 7-et megnyerve hozzájárult a csapat csoportbeli 2. helyezéséhez.

Ezeket az eredményeket a tenisz szeretetén kívül rendkívüli kitartásának, és a sok befektetett munkának köszönheti. Szeptember óta Nyíregyházán tanul, így lehetősége van heti 15-20 órát edzeni. A rendszeres edzéseknek és a sikeres versenyeknek köszönhetően az év végére F16-os korcsoportban a 13. helyre jött fel, 2024 januárjától pedig korosztályában a 7. helyet foglalja el a második legjobb vidéki csapathoz igazolt versenyzőként.

Lénárd a sport mellett továbbra is nagy figyelmet fordít a tanulásra. A 8. osztályt Kölcsey-díjasként fejezte be, de új iskolájában, a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikumában is kitűnő eredménnyel zárta az első félévet.

Forrás: fehergyarmat.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280