Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Nov 16, 20:50

Fájó szívvel búcsúztunk Mercy Mikitől

Mercy Miki halála hatalmas veszteség a mulatós világnak, veszteség a rajongóknak és a világban élő magyarságnak egyaránt. Ő volt az, aki megálmodott egy határokon átívelő, csak magyar dalokat játszó rádiót. Akit karitatív tevékenységéért Máltán lovaggá ütöttek. Január 11-én születésnapján kapott agyvérzést, melyből többé nem ébredt fel. Január 15-én elhunyt. Zalaegerszegen és Budapesten is tartottak virrasztást a temetése előtti napon.

miky bucsu bereg 1

A hófödte Zalaegerszeg január 21-én gyászosan ébredt. Az 51 évvel ezelőtt ott született fiát temette. A temető megtelt gyászolókkal. A hangszórókból Tolnai András, Lovay László és a Mercy Együttes dalai szóltak. 11 órakor megkezdődött a búcsúszertartás. A hófehér koporsóban, hófehér öltönyben feküdt a zeneszerző, énekes. A koporsó tetején arany korona. A hatalmas koszorúk, csokrok mind-mind a kegyelet virágai voltak. Kerekes György énekes egy virágból készült gitárt hozott. 

Miky bucsu bereg

A búcsúbeszédben Miki elköszönt Erzsikétől, akivel 17 évet töltöttek. Elköszönt lányaitól és kérte : „ne haragudjatok, hogy ilyen kevés időt tudtunk együtt lenni.” Elköszönt rokonaitól, zenésztársaitól - Mr Joe, Fásy Ádám és Frédy nevét külön kiemelte- rajongóitól, akit ő barátainak nevezett.  A búcsúbeszédben elhangzottak díjai: Máltai Lovag, Tolerancia díj, Zámbó Jimmy díj és Emberi Hang díj. Elhangzott három aranylemeze és egy platinalemeze, ami a sikereit illeti és a rádiója, az egyesülete. De elhangzott, hogy félt az öregedéstől. S talán a Jóisten megszánta, hogy inkább neki énekeljen a Mennyei kávéház teraszán.

miky bucsu bereg 2

Síró, gyászoló arcok kísérték a korábban vásárolt kriptájához. Erzsike az özvegye erős nő, olykor azonban megrogyott. Élete párját vesztette el, aki a munkában és magánéletben is társa volt. A legmegrendítőbb, amikor a kripta fedelét visszatolták a helyére és megpihent a zenész.

Utolsó útjára több százan kísérték el. A család, rokonok, barátok és a zenésztársak közül Fásy Ádám, Lovay László, Kerekes György művészek személyesen is ott voltak. 

Egy olyan királyt temettek el, akinek cselekedetei, jótékonysága, abszolút hallása és zenei érzéke nagyon fog hiányozni. Akit Zalaegerszeg épp úgy gyermekének tekinthet, mint Csenger, ahol édesapja révén töltötte gyermekéveit. Aki egy-egy jótékonysági fellépésért akár ötszáz kilométert is utazott, minden honorárium nélkül.

Nyugodj Békében Miki!

EMMI CsaladokEve STATIKBANNER nov 700x700 gif