Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 21, 20:59

Hódított a vegyszermentes zöldséglekvár a Nagydobosi Sütőtök Fesztiválon

  • Közzétéve Helyi hírek

A Pillangó Kert kóstoltatott, díjat nyert, és egy hasznos kiadványt is bemutatott Nagydoboson, a Páskom Rendezvénytéren megtartott Sütőtök Ffesztiválon.

nagydobos1

Különleges zöldséglekvárokkal és lencsés-babos ínyencségek kóstolójával várta az érdeklődőket a nagydobosi Pillangó Közösségi Kert standja a 18. Nemzetközi Sütőtök Fesztiválon Nagydoboson. A vegyszermentes gazdálkodással foglalkozó kert már másodszor vett részt a rendezvényen.

A bio módszerekkel termesztett, „eredeti” zamatú zöldségekből a kert vezetői, Rózsa Krisztina és Lakatosné Piroska varázsoltak finom, cukros-édes lekvárokat. A zöldségek és az édes íz párosítása legtöbbünk számára szokatlan, a vállalkozó kedvű érdeklődők csodálkozva kóstolták a kenyérre kent finomságokat. Gyorsan sikerült őket meggyőzni, a legtöbben vittek is haza a különlegességből. A legnépszerűbbnek a sütőtöklekvár és annak narancsos változata bizonyult.  

nagydobos2

A Pillangó Kert nemcsak finomságaival népszerűsítette az egészséges étkezést és a vegyszermentes mezőgazdaságot. A kertet működtető egyesület, a Pillangó Fejlesztések kiadvánnyal is készült: tavasz óta tartó Tedd jobbá! képzéssorozatának előadásait jelentette meg egy hasznos kis könyvecskében. Bárki hasznát veheti, aki szeretne egészségesebben étkezni, fenntarthatóbb háztartást vezetni, újrahasznosítani vagy komposztálni. A kiadvány egyszerűen és röviden mutatja meg, hogyan lehet a fenntarthatóságot bevinni a kertünkbe–otthonunkba, és mindennapi gyakorlattá tenni.

nagydobos4

A közösségi kert csapata a főzőversenyen is indult, ahol a különleges fűszerezésű sütötökös csirkeraguval az előkelő második helyezést sikerült elérniük.

Vegyszermentes zöldségtermesztés – háztartás tervezés című kiadvány beszerezhető a Pillangó Fejlesztések Egyesülettől (személyesen átvehető Nagydoboson; kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). 

nagydobos3

Amennyiben a saját településén is szívesen működtetne vegyszermentes közösségi kertet, és részt venne a kertészkedéshez, az egészséges táplálkozáshoz és a háztartás szervezéséhez kapcsolódó programokon, keresse az egyesület képviselőjét a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, vagy a bffd.hu/  weboldalon. 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280