Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 21, 12:48

Templombúcsú ezüstmisével Beregdarócon

  • Közzétéve Helyi hírek

A beregdaróci görögkatolikus egyházközség szeptember 22-én tartotta templombúcsúját, ünnepelte az Istenszülő Szűz Mária születését.

beregdaroc2

Az ünnepi Szent Liturgiát az ezüstmisés Dalanics Zoltán esperes atya vezette, Levcsenkó Róbert (Beregdéda), Erdei Tamás (Vásárosnamény) és Szikora Ede Szabolcs (Beregdaróc) tisztelendő urak közreműködésével. Zoltán atya Beregdarócon szolgált 1998 és 2005 között, jelenleg Hajdúdorogon parókus.

beregdaroc1

Istennek hála a közös imádságon és az azt követő közös ebéden közel 150-en vettek részt. Nagy örömünkre szolgált, hogy megtisztelt jelenlétével Baracsi Endre a Megyei Közgyűlés alelnöke, Pálinkás György (Beregdaróc) és Egressy István (Beregdéda) polgármester urak valamint a beregdaróci híveken kívül a környékbeli településekről és a kárpátaljai Beregdédáról is sokan érkeztek Máriát ünnepelni.

beregdaroc3

Az egyházközség minden évben szeretettel gondol ezen a napon azokra a beregdaróci emberekre, akik több mint 140 éve Isten áldásával felépítették a templomot és Mária kegyelmébe ajánlották.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280