Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 30, 23:34

Elsősegélynyújtás és újraélesztés kisgyermekeknél - gyakorlatoztak a tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Befejeződött az az elméleti és gyakorlati felkészítés, amelyet az Országos Mentőszolgálat Nyíregyházi Mentőállomása tartott a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beavatkozó állományának elsősegélynyújtás és újraélesztés kisgyermekeknél témakörben.

cscsmo mentes 004

A felkészítésen mindhárom szolgálati csoport részt vett. A képzés kifejezetten fontos az állománynak, ugyanis számtalan olyan helyzettel, balesettel találkozhatnak szolgálatellátásuk során, amelyben kisgyermek is érintett, és a beavatkozás során szükség lehet elsősegélynyújtó és újraélesztési ismereteikre, esetleg ezeket alkalmazniuk is kell.

cscsmo mentes 002

A mentőszolgálat munkatársai az elméleti képzés során ismertették az állománnyal a különbségeket a csecsemő, a gyermek, valamint a felnőttek újraélesztésével kapcsolatban, valamint a legfontosabb teendőket, amelyeket a szakképzettséggel rendelkezők kiérkezéséig tenni tudnak.

cscsmo mentes 005

A gyakorlati képzés során az elméleti ismereteiket kamatoztathatták a felkészítésen részt vevők. Csecsemő és kisgyermek ambu babán gyakorolhatta az elsősegélynyújtási és újraélesztési ismereteit az állomány. 

cscsmo mentes 006cscsmo mentes 001cscsmo mentes 003

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280