Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

Bajnok lett a Fehérgyarmati Sport Club ifjúsági labdarúgó csapata, a 29. fordulóban

  • Közzétéve Sport hírek

Az igazat megvallva, nem repesnek éppen jelenleg a boldogságtól, Fehérgyarmat labdarúgásának a szimpatizánsai, ugyanis a több mint száz éves múlttal rendelkező egyesület, amely az egyik legpatinásabb múlttal rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei labdarúgó csapat, egy időre búcsút mond a Megyei I. osztálynak, mi több, gyakorlatilag kijelenthető a jelen állapot szerint, hogy szüneteltetni lesz kénytelen a működését……..(Adja a jó’Isten, hogy végleg ne szűnjön meg !)

u19

Ősszel még nem tűnt úgy, hogy ekkora baj lesz, ami a tavaszt aztán, gyakorlatilag sajnos egy „vesszőfutássá” tette, nem várt anyagi nehézségek közepette……………Azt gondolom, nem tisztem a széles nyilvánosság elé tárni a kiváltó okokat, különösen úgy, hogy azért azok, teljes körűen, még távol állnak attól, hogy tisztán és egyértelműen átláthatónak ítélhetőek lennének !

Nem mostani keletű, gyakorlatilag jó tíz esztendőre visszavezethető a „kiindulópont”, ami „halmozódva”, idáig vezetett…………..Az esetleges személyi felelősségek kompetenciájában pedig, végképp nem tisztem bármit is rögzíteni, hiszen elég sok mindent, jómagam sem látok át, illetve értek kristálytisztán, ebből az egész történetből…………….

Egy biztos, mivel több mint négy évtizede szolgálom, mindvégig teljesen ingyen és bérmentve Fehérgyarmat labdarúgását, azért a szívem egy kicsit megszakadt ettől a „történettől”, s nagyon fájdalmas számomra mindaz, amit az utóbbi fél évben meg kellett élnem, úgy, hogy idén tavasszal, szinte amolyan „utolsó mohikánként” maradtam a csapat mellett, s nekem kellett ebben a helyzetben, továbbra is mindenkinek a szemébe néznem !

Higgyék el, az ellenségeimnek sem kívánom, amit néha meg kellett élnem……………….Felnőtt csapatunk legnagyobb kihívása az volt hétről-hétre, hogy ki tudjon egyáltalán 11 emberrel állni a hétvégi találkozójára. De végig csináltuk így is ezt a történetet, a pandémiás helyzet közepette.

Lehet, hogy volt ettől „ezerrel” erősebb játékosállományunk, de én ilyen szerethető, nagy emberi tartásról tanúságot tevő, fantasztikus sportemberekből álló tucatnyi játékossal, még életemben nem dolgoztam együtt, élükön Balogh Péter és Imre Zsolt Péter játékos edzőinkkel ! Becsületből végignyomtuk a tavaszt, amire meg is kértek Bennünket, de ez nem sikerülhetett volna, ifjúsági labdarúgó csapatunk nélkül !

Ha Ők nem olyan önfeláldozóak, több meccsen sem lettünk volna képesek kiállni, amikor sérülések, betegségek, eltiltások sújtottak minket. Nem egyszer, több mint a fél csapatunkat, Ők alkották………………Mindezt tették úgy, hogy közben a bajnoki címért folytattak egy páratlanul nemes küzdelmet, a kiváló Gyulaházi ifjúsági labdarúgó csapattal !  Ők meg egyébként sokszor úgy voltak meg, hogy az U-16-os csapatból töltekeztek……………….

Ezek a srácok, élükön Horváth László edzővel, embert próbálóan nehéz körülmények közepette, időnként emberfeletti erőfeszítéseket produkálva, a 29. fordulóban, a Mándok elleni győzelemmel, bajnoki címet ünnepelhettek !

u19 1

Ahogyan ezt elérték, s azt gondolom, csak azok tudjuk ezt igazán, akik a csapataink körül tevékenykedtünk hogy milyen feltételek között, milyen problémákkal megküzdve, úgy vélem, az Városunk labdarúgásához fűződően, egy igazán sporttörténeti tett volt !

Nagyon bízom benne, hogy valamilyen formában, majd Városunk részéről is fog ez a teljesítmény, egy mértékéhez megfelelő elismerésben részesülni ! Május 31.-vel, a cikk szerzője, személy szerint minden tisztségéről lemond a Fehérgyarmati Sport Clubnál, ennyire futotta az erejéből,  itt és most, vége a vezetői tevékenységének………..

De emlékezetemben, az itt töltött több mint négy évtizedemből, ez a tucatnyi ember, akikkel a felnőtt labdarúgást ebben a fél évben életben tartottuk, s ez a BAJNOK ifjúsági labdarúgó csapat, kitörölhetetlen pozitív emlékként megmaradnak ! S kérem annyit engedjenek még meg, hogy Imre Zsolt Péter, Balogh Péter, Horváth László mellett, mindenféleképpen had említsem még meg Bornemissza Barbara, Szabó Tamás, Harbula Balázs, Szabó Sándor és Varga Károly nevét, valamint a páratlan SZATMÁR FANATIC szurkolói csoportot, élén Nagy Sándorral !

A felnőtt csapat tisztességes helyt állása mellett, az ifjúsági csapat fantasztikus eredményének az elérését, Ők valamennyien segítették, nem is kis mértékben !

Tiszta szívemből kívánom, hogy az utánunk következőknek, eredményes, sikeres munkálkodása lehessen a város labdarúgásában, ami már minden bizonnyal egy másik egyesület, s egy másik történet lesz !   A lényeg: HAJRÁ FEHÉRGYARMAT !

Papp Attila /PAPSI/

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280