Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 30, 23:34

Szép fogások az évadnyitó versenyen a kocsordi Kirva-lapos horgásztavon

A pandémia miatt két év kihagyás után rendezte meg újra a közelmúltban az évadnyitó horgászversenyt a megyei horgász szövetség a kocsordi Kirva-lapos horgásztavon - olvasható a szon.hu-n.

kocsord

A korábbi évekhez képest népes mezőny vágott neki e nemes viadalnak. A régen látott ismerősök örömmel üdvözölték egymást, majd a megnyitó gondolatok után a sorsolást követően mindenki elfoglalta a rajthelyét. A szervezők felnőttkategóriában két szektort alakítottak ki az esélyek kiegyenlítése érdekében. A márciusra jellemző napfényes, kissé hűvös idő és a frissen betelepített halak igencsak felborították a kocsordi pályán megszokott taktikákat. 

Akik már kifejezetten pontyozni készültek, illetve időben felismerték a kárászok és a pontyok horogra csalásának titkát, azok szép eredményeket értek el szektorukban. 

Az idén a pontyok igazán csak a fenekező szektorban tudták befolyásolni a végeredményt. A kárászokból is szép fogásokkal büszkélkedhettek a versenyzők. 

A fenekező kategóriában indulók különösen nagy csatát vívtak egy-egy kárász és ponty megfogásáért. A mérlegelés előtt a napi fogásokat nézve nehéz lett volna megtippelni a végeredményt. Összességében elmondható, hogy a kocsordi tó meglepte a horgászokat bőséges halállományával, ennek köszönhetően mindenki jól érezte magát, és szép fogásokat értek el az év első megyei versenyén a résztvevők. 

A szektorlapok összesítése után következhetett az eredményhirdetés, amelyen a díjakat Jakab János, a helyi Kraszna Horgász Egyesület elnöke adta át. Természetesen a horgászversenyek elengedhetetlen kelléke, a babgulyás most sem maradhatott el. A bátrabbak és az éhesebbek még repetát is kérhettek belőle. KM 

A végeredmény

U15-ös kategória: 1. Katona Barbara (290 g), 2. Bakos Viktória (175 g), 3. Bakos Milán (150 g) 
U20-as kategória: 1. Csonka László Levente (3330 g), 2. Biró Attila Adrián (2430 g) 
Nők: 1. Fekete Szücs Ilona (5705 g) 
Felnőttek: 1. Fekete Imre (9010 g), 2. Vass Sándor (4625 g), 3. Sebők Zsolt (3970 g), 4. Turcsány György (3185 g), 5. ifj. Kovács József (3540 g) 
Fenekezős kategória: 1. Katona Sándor (7395 g), 2. Biró Attila (6480 g), 3. Fodor Sándor (1490 g) 

Borítókép: A résztvevők és a nyertesek az eredményhirdetés után | Fotó: megyei szövetség

https://www.szon.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280